Πρεμιέρα για τον Μίλτο Πασχαλίδη στη κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου - e-Stage.gr
Jun 21, 2018 Last Updated 9:21 AM, Jun 21, 2018

Πρεμιέρα για τον Μίλτο Πασχαλίδη στη κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου

Κατηγορία: Ρεπορτάζ

Ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο αγαπημένος τραγουδοποιός που μας συντροφεύει τόσα χρόνια κάνοντας ψυχοθεραπεία όπως ο ίδιος λέει στον εαυτό του αλλά και σε εμάς με τα τραγούδια του, μας χάρισε μια αξέχαστη βραδιά στο Σταυρό του Νότου.

Κι ενώ είχαμε παρευρεθεί στη παρουσίαση του νέου του δίσκου «τραγούδια που ζούνε λαθραία» στον Ιανό και περάσαμε ένα απόγευμα με καφέ κι αν και χωρίς τσιγάρο, με έντονα συναισθήματα και εξομολογήσεις γι αυτόν το δίσκο, κι ενώ αμέσως ξεχωρίσαμε αρκετά από αυτά τα «λαθραία» που κυκλοφόρησαν έπειτα από πολλά χρόνια που έμεναν στο συρτάρι, σε στίχους Άλκη Αλκαίου και μουσική Μάριου Τόκα, είπαμε να ολοκληρώσουμε τη «δόση» μας με μία γεύση από το Σταυρό του Νότου.

Τι γεύση δηλαδή, όλες οι αισθήσεις μαζεμένες. Οι εμφανίσεις του διακατέχονται από συναυλιακή ατμόσφαιρα αλλά όχι μόνο αυτό. Ξέρει τον τρόπο να σε ανεβοκατεβάζει στα μονοπάτια της μουσικής και της ζωής με εξαίσια ισορροπία.

Ξεκινώντας λοιπόν με τα «λαθραία» ήδη αγαπημένα, τις «ξερολιθιές», τη «Ρωξάνη», μελαγχολήσαμε όπως εκείνα τα παλιά απογεύματα όμως όπως λέει κι ο ίδιος «η ζωή δε νικάει απλώς τη τέχνη, τη κατατροπώνει». Έτσι και τα πρώτα τραπέζια ξεσήκωσε και κρητικό γλέντι θύμιζε και ζάλισε με τους ρυθμούς του και μίλησε για κείνα τα τραγούδια χωρισμού και αφιέρωσε στα μάτια της κόρης του και έστειλε ένα φιλί στο σύννεφο του Πανούση. Ουρλιάξαμε για τις βυθισμένες άγκυρες και τις δικαιολογίες των τρελών και βρεθήκαμε ξημερώματα να είμαστε κι εμείς ακροβάτες αναζητώντας τη δική μας Ιθάκη.

Μαζί του και η Νίκη Γρανά με τις δικές της δυναμικές ερμηνείες και οι εξαίρετοι μουσικοί που τον συνόδευσαν. Κάτι εκπλήξεις ακόμα μέλλονται κι αν και δεν ευτυχήσαμε να ακούσουμε τον αγαπημένο μας «κλόουν» μέχρι εκείνη τη στιγμή, ήταν μια υπέροχη παράσταση που τα είχε όλα. 


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

Χορηγός Επικοινωνίας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations