Ρένος Χαραλαμπίδης. Ένα στοίχημα που κερδήθηκε στον Σταυρό του Νότου (pics) - e-Stage.gr
Jun 21, 2018 Last Updated 9:21 AM, Jun 21, 2018

Ρένος Χαραλαμπίδης. Ένα στοίχημα που κερδήθηκε στον Σταυρό του Νότου (pics)

Κατηγορία: Ρεπορτάζ

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης και η μπάντα των Μποέμ μας ετοίμασαν ένα μουσικοθεατρικό ταξίδι από το κέντρο της πόλης, έως τον αστερισμό του Σταυρού του Νότου.

«Θα 'θελα τόσο πολύ να σε εντυπωσιάσω. Η μοναδική μας νύχτα ήταν ξαφνική και σύντομη, σαν μια μπόρα. Ούτε που πρόλαβα να αρχίσω. Ούτε που πρόλαβα να σου πω την μοναδική μου ιδιότητα. Είμαι συλλέκτης. Μαζεύω το πιο σκληρό και άγριο πράγμα του κόσμου. Στιγμές. Όταν έχω αυτόν τον ξαφνικό πόθο να πετάξω, και δεν έχω πού να πετάξω, κρύβομαι στη συλλογή μου. Γεμάτη καφέδες, μποξέρ, χορευτές, τυχαία αγγίγματα, βρισιές, τρυφερούς παρανόμους, στοές, συναντήσεις, κραυγές, σιωπές, χωρισμούς, λόγια, λόγια, λόγια... Έτσι κι αλλιώς τα πράγματα θα κυλήσουν όπως θέλουνε αυτά. Η ζωή ξέρει κι εγώ την εμπιστεύομαι. Είμαι από αυτούς που πάντα κάπνιζαν φτηνά τσιγάρα».

Αυτή είναι η εισαγωγή από την ταινία «Φτηνά τσιγάρα» του Ρένου Χαραλαμπίδη, και ο τρόπος που διάλεξε να ξεκινήσει η βραδιά μιας υπέροχης παράστασης στον Σταυρό του Νότου.

Μόλις λίγες μέρες πριν στην συνέντευξη που παραχώρησε στο e-stage ο αγαπημένος καλλιτέχνης, δήλωσε πως ο Σταυρός του Νότου αποτελεί για εκείνον ένα προσωπικό στοίχημα και τις απαιτήσεις που είχε ο ίδιος από τον εαυτό του την συγκεκριμένη βραδιά. Εμείς βρεθήκαμε εκεί και τον παρακολουθήσαμε, ακολουθώντας τον σε ένα μαγευτικό ταξίδι που είχε ετοιμάσει για εμάς.

Ο Σταυρός του Νότου, όταν ξεκίνησε η αφήγησή του, έπαψε να αποτελεί ένα χώρο διασκέδασης στο κέντρο της πόλης, αλλά έγινε ξανά ο τόπος από τον οποίο ήρθε το όνομά του.

Ήταν ένα ταξίδι γεμάτο εικόνες και χρώματα, μα κυρίως με έντονα συναισθήματα. Αφηγήσεις από τις ταινίες του, αυτοβιογραφικές, έκαναν τον καθένα από μας να μπορεί να εντοπίσει μικρές πτυχές του εαυτού του στα λόγια του αλλά και καλά κρυμμένα όνειρα και πόθους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης σε ρολό αφηγητή και ερμηνευτή, και ίσως λίγο λιγότερο τραγουδιστή, τοποθέτησε σωστά και λόγια ποιητών, όπως του Νίκου Καββαδία και ο Οδυσσέα Ελύτη. Δίπλα του η εξαιρετική Αθήνα Ρούσση, που πότε εναλλάσονταν στην σκηνή και πότε συνυπήρχαν ταυτόχρονα, με την μοναδική χροιά της φωνής της, έβγαλε μέσα από τα τραγούδια ότι καλύτερο και περισσότερο είχαν να δώσουν. Τραγούδια όχι μόνο από τις ταινίες του Ρένου Χαραλαμπίδη αλλά ανάμεσα σε άλλα ακούσαμε και την «Μπόσα Νόβα του Ησαΐα», «Πήρα κόκκινα γυαλιά» και «Σαν ροκ συγκρότημα». Άλλωστε όπως και να το κάνουμε το ροκ είναι τρόπος ζωής. Όπως και το μποέμ.

Τους πλαισίωσε η «Μπάντα των μποέμ» όπου ομολογώ πως μέχρι εκείνη την βραδιά δεν είχα ακουστά, αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα της παράστασης με έκανε να θέλω να την ψάξω λίγο περισσότερο. Αποτελείται από εξαιρετικούς μουσικούς όπου ο καθένας έχει αφήσει το δικό του στίγμα στην μουσική με εξαιρετικές συνεργασίες.

Όλη αυτή η ομάδα λοιπόν ήταν ο καλύτερος συνδυασμός για να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία μια μουσική παράσταση υψηλών απαιτήσεων με θεατρικό χαρακτήρα.

Και πώς θα μπορούσαν να λείπουν οι εκπλήξεις από μια τέτοια βραδιά. Το δεύτερο μέρος της παράστασης ήταν καθαρά μουσικό, με την Μπάντα των Μποέμ να μας ταξιδεύει σε μιαν άλλη εποχή αλλά με τον καλύτερο και πιο σύγχρονο ήχο. Η βραδιά έφτανε στο τέλος της με εξαιρετικές διασκευές πολύ αγαπημένων και αξέχαστων τραγουδιών όπως η «Αχάριστη» του Βασίλη Τσιτσάνη, «Δεν θέλω πια να ξανάρθεις», «Συ μου χάραξες πορεία», «Είναι η ζωή μια θάλασσα», «Δεν έχει δρόμο να διαβώ», «Ο πασατέμπος», «Η ταμπακιέρα» και το «Αλα, άνοιξε κι άλλη μπουκάλα». Τραγούδια που γνωρίζαμε και έχουμε αγαπήσει μας συστήθηκαν ξανά, και τα αγαπήσαμε ξανά από την αρχή.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης με την μπάντα των Μποέμ και την Αθηνά Ρούσση, θα είναι στον Σταυρό του Νότου για μια ακόμη παράσταση την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου. Νομίζω πως δεν θα μπορούσα να κλείσω καλύτερα το άρθρο μου, παρά με λόγια του ίδιου από την συνέντευξή μας. «Στον Σταυρό του Νότου, σε μια εποχή σκληρού κυνισμού, θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε μια θέση για τον ρομαντισμό.» Αν λοιπόν συμμερίζεστε την ίδια ιδεολογία και χρειάζεστε ένα ταξίδι με φως, χρώματα, αρώματα και συναισθήματα, η συγκεκριμένη παράσταση είναι το καλύτερο μέρος να βρεθείτε. 

  PHOTOALBUM


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

Χορηγός Επικοινωνίας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations