e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Ρεπορτάζ

Σωκράτης Μάλαμας – Αλκίνοος Ιωαννίδης – Λεωνίδας Μπαλάφας- Group Parωdy στην Πλατεία Νερού (pics)

Παρασκευή 10 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού στο Παλαιό Φάληρο έλαβε χώρα μια από τις πιο όμορφες συναυλίες του φετινού καλοκαιριού.

Μπορεί να νομίζετε ότι προτρέχω μιας και ακόμα είμαστε στις αρχές του, αλλά θα σας αποδείξω ότι κάνετε λάθος, μιας και οι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να μπορέσει ο κόσμος που συνέρευσε μαζικά να περάσει ένα υπέροχο και άκρως ρομαντικό βράδυ ακριβώς δίπλα στη θάλασσα.


Λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα και έφτασα στο χώρο της συναυλίας εν αναμονή να ανοίξουν οι πόρτες για να μπούμε στον χώρο. Οι πόρτες άνοιξαν λίγο μετά τις 17.20 με μια μικρή αργοπορία σε σχέση με την ανακοίνωση της εταιρείας αλλά δεν πειράζει.

Ο χώρος αρκετά μεγάλος και για όσους δεν έχετε βρεθεί ποτέ είναι ακριβώς δίπλα στην θάλασσα, γεγονός που βοηθούσε με το χτεσινό αεράκι να μην σκάσουμε από τη ζέστη.

Με βόλτα και χαλαρή κουβέντα περίμενα με την παρέα μου να περάσει η ώρα για να βγουν οι Group Parωdy στην σκηνή.

Εγγλέζοι στο ραντεβού τους μιας και ακριβώς τις 18.40 ανέβηκαν στην σκηνή και οι πρώτες νότες βγήκαν από τα όργανά τους. Τύμπανα, ηλεκτρική κιθάρα, κοντραμπάσο, λαούτο και βιολί σε αυτό το περίεργο πάντρεμα μιας αρκετά ροκ όψης με παραδοσιακούς ήχους. Ξεκίνημα της συναυλίας με το Ζαβαρακατρανέμια του Μαρκόπουλου.

Ο ήχος τους πολύ καλός και ήταν η πρώτη φορά που τους είδα live και μου έκανε εξαιρετική εντύπωση και η δυναμική τους και η ενέργεια τους πάνω στη σκηνή, ενώ τα τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία είναι πάρα πολύ αξιόλογα.

Ιδιαίτερη στιγμή όταν είπαν την Παράβαση του Διονύση Σαββόπουλου.

{gallery}reviews/mal-ion-mpal-parody/parody{/gallery}

Στη συνέχεια ανέβηκε στη σκηνή ο Λεωνίδας Μπαλάφας. Η αρχή του ένα περίεργο κράμα παραδοσιακής ελληνικής μουσικής με στοιχεία Balkan Jazz και κάποια νέα κομμάτια. Ο κόσμος αισθητά πιο πολύς πλέον και πολύ πιο εκδηλωτικός με τον Μπαλάφα, ο οποίος με το ύφος της μουσικής του κατάφερε να κάνει τους πάντες να λικνιστούν στις μελωδίες των κομματιών του. Ο ίδιος και η μπάντα του δεν σταμάτησαν στιγμή να χορεύουν στους ρυθμούς που έπαιζαν ωθώντας και τον κόσμο να διασκεδάζει.

Ο ήχος πολύ καλός και στον Μπαλάφα, ο οποίος μετά το μισό του προγράμματος που έπαιξε τον Πυροσβεστήρα άλλαξε και το ύφος του σε πιο λάτιν ήχους και πιο παραδοσιακούς jazz δρόμους.

Ο κόσμος γενικότερα έδειξε να περνά πολύ καλά με τις μελωδίες του και προετοιμάστηκε όσο το δυνατόν καλύτερα για τον Αλκίνοο Ιωαννίδη.

Ιδιαίτερη στιγμή που ξεσήκωσε τον κόσμο και άλλαξε το ύφος της μουσικής του από κει και πέρα ο Πυροσβεστήρας.

{gallery}reviews/mal-ion-mpal-parody/mpalafas{/gallery}

Με την μέρα να μας έχει αφήσει πλέον και το σκοτάδι να έχει έρθει ανέβηκε στη σκηνή ο Αλκίνοος Ιωαννίδης με μπάντα εγχόρδων. Κιθάρα, Κοντραμπάσο, Τσέλο, Λύρα, Βιολί και μπουζούκι ήταν τα όργανα που τον συνόδευαν.

Ξεκίνησε με παλιά γνωστά του κομμάτια κι έκλεισε με τη Χειμωνιά. Απίστευτη ενέργεια από τον ίδιο, διάθεση για χιούμορ και κυρίως φανταστικός ήχος. Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση στην συγκεκριμένη συναυλία ήταν ο πάρα πολύ καλός ήχος που είχαν όλοι καλλιτέχνες.

Ο κόσμος πλέον ασφυκτικά πολύς καθώς η πλατεία νερού είχε γεμίσει μέχρι και μετά τα σκαλάκια που υπάρχουν.

Μακράν πιο ιδιαίτερη στιγμή για μένα η «Προσευχή του μάγκα» ή αλλιώς «Θεέ μου μεγαλοδύναμε».

Γενικά ότι να πούμε για τον Αλκίνοο είναι λίγο, το μόνο που μπορώ να πω είναι ένα μικρό παράπονο ότι δεν είπε ούτε την «Αγορά του Αλ Χαλίλι», ούτε και τον «Κεμάλ».

{gallery}reviews/mal-ion-mpal-parody/ioannidis{/gallery}

Την βραδιά έκλεισε ο Σωκράτης Μάλαμας με την μπάντα του. Λίγο υποτονικό και βαρύ από πλευράς κομματιών το ξεκίνημα, μιας και ήταν λίγο αργά και με μεγάλη διάρκεια. Αντίθετα το κλείσιμο απλά συγκλονιστικό. Φαίνεται μας κράταγε τα καλύτερα για το τέλος για να φύγουμε με μια υπέροχη γεύση από όλη αυτήν τη βραδιά δίπλα στη θάλασσα.

Ο ήχος για ακόμα μια φορά πάρα πολύ καλός. Ο κόσμος έδειχνε να απολαμβάνει τις μελωδίες του Σωκράτη Μάλαμα και να διασκεδάζει και με το παραπάνω.

Ιδιαίτερη στιγμή όλο το κομμάτι από την «Πριγκιπέσσα» μέχρι και το αντίο του. Απλά συγκλονιστικός.

Στο δια ταύτα ήταν ένα πολύ όμορφο βράδυ σε έναν χώρο δίπλα στη θάλασσα που ενδείκνυτε για συναυλίες.

{gallery}reviews/mal-ion-mpal-parody/malamas{/gallery}


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Comment here