e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Portrait ..Gallery

LADY GAGA «Η βασίλισσα των μικρών τεράτων»

Πάντοτε είχα μία μεγάλη απορία: «Πώς καταλήγουμε να εμπνεόμαστε από τραγουδιστές απεχθείς σε εμάς; Πώς αποδίδουμε σεβασμό σε αυτούς που απαξιούσαμε στην αρχή;» Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάλαβα ποτέ ακριβώς πώς έγινε, κι όμως, ίσως να ήταν η πρώτη γυναίκα που ερωτεύτηκα!

Το 2008 σε ηλικία 9 ετών μόλις ήρθα σε επαφή με το μεγαλύτερό μου όνειρο και τον μεγαλύτερό μου εφιάλτη, σε μία μεγάλη οθόνη τηλεόρασης. Εκεί βρισκόταν. Κοντούλα, ξανθιά, εκκεντρική, ανάμεσα σε πολλούς χορευτές και πολλά κοντινά στο νεανικό της πρόσωπο. Εξαιτίας των ελάχιστων αγγλικών που γνώριζα τότε και την αθωότητάς μου, δεν μπόρεσα να βγάλω κάποιο συμπέρασμα, τουλάχιστον όχι μέχρι η μητέρα μου να κλείσει ανήσυχη την τηλεόραση. Ένιωθα μαγεμένη και μπερδεμένη. Η pop μουσική έμπαινε μέσα στο σπίτι από τα ακούσματα του πατέρα μου, η rock από τα ακούσματα της μητέρας μου. Αυτό όμως δεν μου είχε ξανασυμβεί.


”Αυτό το πρώτο album, «The fame» της Queen of Monsters έγινε τόσες φορές πλατινένιο που δεν μπόρεσα να τις υπολογίσω”

Τρομαγμένη και υπάκουη στις οδηγίες της μητέρας μου, απέφευγα την Lady Gaga και τα μουσικά της βίντεο, τα οποία είχα πλήξει τo ΜAD, για τουλάχιστον 3 χρόνια. Αλλά και πάλι, η επαφή μου μαζί της ήταν εντελώς τυχαία.

Άλλαξα παραστάσεις. Μετακινήθηκα από τον κλασσικό χορό στον μοντέρνο. Εκεί δεν χωρούσε αμφιβολία θα την έβρισκα. Περιέργως δεν με πείραζε. Όλη η Ελλάδα μίλαγε για το μεγαλείο της ξανθιάς εκκεντρικής αλλά και ταλαντούχας ντίβας που άκουγε στο όνομα Lady Gaga. Τι κι αν την απεχθάνονταν οι γονείς μου; Έπρεπε να μάθω κι εγώ!

Τρέχοντας λοιπόν από χορευτική σχολή σε μιούζικαλ και το αντίστροφο, άρχισα να «πέφτω επάνω» στα τραγούδια της. Όλοι οι χώροι γέμιζαν με την φωνή της, στα μαγαζιά, στα κινητά και τα MP3, στα listening στο σχολείο και πλέον μέσα στο κεφάλι μου. Άργησε να έρθει ο έρωτας αλλά τελικά ήρθε.

Μην με ρωτήσεις πώς προέκυψε αυτός ο εθισμός. Όλη μέρα άκουγα Iron Maiden, Metallica, Pink Floyd. Το βράδυ έβγαζα τα φαρδιά ρούχα μου, φόραγα τα αθλητικά μου και έκλεβα το MP3 της μητέρας μου. Έπρεπε να χορέψω, να χορέψω τα κομμάτια της. Ούτε κι εγώ πόσες φορές με ανακάλυψε η μητέρα μου να λικνίζομαι στους ακατάλληλους στίχους. Επίσης δεν έχω ιδέα πόσο ξύλο έφαγα για να σταματήσω. Περιττό να αναφέρω ότι δεν δούλεψε.

Το 2012 που απέκτησα κινητό ο εθισμός μου έφτασε στην κορυφή του. Έπρεπε να μάθω κι άλλα πράγματα για αυτήν. Πλέον δεν μου έφτανε να ακούω απλά την φωνή της, ή να βλέπω τα video clip της στην τηλεόραση. Έψαχνα, ρώταγα, αναζητούσα. Πλέον για μένα δεν ήταν η Lady Gaga που τραγουδούσε το «You and I». Για μένα ήταν η Στέφανι Τζόαν Αντζελίνα Τζερμανότα, Ιταλικής καταγωγής γεννημένη στις 28 Μαρτίου 1986, με δύσκολη παιδική ζωή, με πάθος για την μουσική της και τους fan της, που ήδη αποκαλούσε little monsters.

Οι φιλανθρωπίες της με συγκίνησαν, η ταπεινότητά της με γέμιζε ενώ η εκκεντρικότητα της λατρευόταν από μένα με κάθε τρόπο. Το ψευδώνυμο της Lady Gaga, το οποίο εμπνεύστηκε από το κομμάτι των Queen «Radio Ga-Ga»,  ίσως εν μέρει έγινε πραγματικότητα. Τόσο διάσημη και μαγευτική την γνώρισε όλος ο Δυτικός Κόσμος.

Όσο προχωρούσαν τα χρόνια της στην μουσική σκηνή τραγούδαγε όλο και πιο σημαντικά πράγματα, η φωνή της παρέμενε χρυσή, αλλά για μένα ο έρωτας είχε τελειώσει. Συνέχισα να ακούω την ροκ μουσική μου, ενώ σαν παλιός πρώην, χαιρόμουν για τις επιτυχίες της. Ας μην την παρακολουθούσα πια.

Το 2015 έγινε μία μικρή αναλαμπή του έρωτά μας. Δυνατή αναλαμπή. Για πρώτη φορά ένα κομμάτι της με έκανε να κλάψω. Τόσο πολύ, τόσο δυνατά, τόσο παθιασμένα. Για πρώτη φορά το κομμάτι της μιλούσε τόσο βαθιά στην ψυχή μου. Έλιωσα κάτω από το βάρος των συναισθημάτων. Το άκουσα 2 φορές (σήμερα που γράφω το κείμενο είναι η 3η) και ειλικρινά δεν νομίζω να θελήσω να το ξανακούσω, κυρίως επειδή φοβάμαι τα συναισθήματά μου.

Η βασίλισσά μου είχε πλέον ακολουθήσει μία διαφορετική παρέα στην μουσική της καριέρα. Με πωλήσεις που έφτασαν τα 146.000.000 singles και 30.000.000 album την έκαναν της μια από τις πλουσιότερες γυναίκες του πλανήτη. Δεν μπορώ να αρνηθώ ότι δεν την παρακολουθώ, από μακριά, αποστασιοποιημένα και προσεκτικά.

Για μένα συνεχίζει να είναι ο πρώτος μου μουσικός έρωτας μέχρι σήμερα. Όσο και να έχει αλλάξει όσο και να έχει μεγαλώσει. Να την απολαύσετε όπως την απόλαυσα κι εγώ. Όσο και να κρατήσει.


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Comment here