Βρίσκεστε εδώ
Home > ΜΟΥΣΙΚΗ > Ρεπορτάζ > Μια βόλτα στα βαθιά μαζί σου… Πρεμιέρα Σωκράτη Μάλαμα στον Σταυρό του Νότου (pics)

Μια βόλτα στα βαθιά μαζί σου… Πρεμιέρα Σωκράτη Μάλαμα στον Σταυρό του Νότου (pics)

Με διάθεση ανεβασμένη την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου γύρω στις 10:00 φτάσαμε σε μια από τις αγαπημένες μας μουσικές σκηνές τον Σταυρό του νότου, για να ακούσουμε από κοντά τον Σωκράτη Μάλαμα, έναν εκπληκτικό καλλιτέχνη, που όσες φορές και να ακούσεις από κοντά δεν είναι ποτέ αρκετές

Ξεκίνησαν με το «Μια βόλτα στα βαθιά μαζί σου», το «Όνειρο», από την Λαμπρινή Καρακώστα ακούσαμε τα «Φύλλα αλκαλικά» και το «Σαν παιδί» από τον Φώτη Σιώτα. Συνέχισαν με «Τα Παιδιά μεσ’ την πλατεία», την «Σιωπή» και η Λαμπρινή Καρακώστα είπε το «Άνοιγμα στα πέρατα».

Την σκυτάλη πήρε ο Σωκράτης Μάλαμας με το «Αγκάθι», το «Με το κρασί στο αίμα μας», «Για την Ελλάδα» και από τον καινούριο δίσκο ένα πολύ όμορφο κομμάτι το «Κάτοπτρα» σε στίχους και μουσικής δικής του.


Με μοναδική σκηνική παρουσία και με τη μελώδικη του φωνή μας ταξίδεψε με τον «Τειρεσία», την «Νεράιδα», τα «Χίλια πρόσωπα» τον «Λαβίρυνθο», το «Τίποτα δε χάθηκε» και το «Θαύμα» με μουσική και στίχο που σε μάγευε.

Ο Σωκράτης Μάλαμας όπως μόνο αυτός ξέρει, είχε δημιουργήσει μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα κάνοντας όλο τον κόσμο να τραγουδάει μαζί του. Ερμήνευσε εκπληκτικά την «Ηλιόπετρα» και το «Μετάξι», για να έρθουν τα «Διόδια» και του «Ασώτου».

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα στις 12:30 ανέβηκαν ξανά στην σκηνή για το δεύτερο μέρος με το «Πουλί σε δέντρο αρχοντικό», το «Ριφιφί», και η ταλαντούχα Λαμπρινή Καρακώστα είπε το «Να βάλω τα μεταξωτά».

Ακούσαμε τα αγαπημένα «Έπιασε βροχή», το «Σαν αερικό» και από τον Φώτη Σιώτα, το «Γράμμα». Συνέχισαν με το «Τραγούδι του μεθυσμένου» και «Το χρόνο να λαβώσω» ήρθε το «Εσύ ξεχνάς» και ο Διάφανος που με την όμορφη μουσική του μας έφτιαξε ακόμα περισσότερο τη διάθεση.

Ο Σωκράτης Μάλαμας συνέχισε να μας ανεβάζει με τα «Ξωτικά», την «Πριγκηπέσα», το «Βγαίνω νύχτα», την «Κοιλάδα των Τεμπών» του Θανάση Παπακωνσταντίνου, το «Άσε τα ψέμματα», ακολούθησαν οι «Πρώτες λέξεις», τα «Πάγεια», το «Στα είπα όλα», το «Δρόμο άλλαξε ο αέρας», το «Κανείς εδώ δεν τραγουδά» του αγαπημένου Νίκου Παπάζογλου, το «Χαμένο ρούχο» και μας αποχαιρέτησαν με την «Αμερική».

Μια υπέροχη βραδιά έφτασε στο τέλος της. Η εμπειρία να ακούς την μελωδική φωνή του Σωκράτη Μάλαμα από κοντά είναι απλά ξεχωριστή. Έχει ένα μοναδικό τρόπο να μπαίνει μέσα στην καρδιά σου και να σε ταξιδεύει τόσο με την εκπληκτική μουσική του όσο και με τον ποιοτικό του στίχο.

Ο Σωκράτης Μάλαμας θα βρίσκεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στον Σταυρό του Νότου στην κεντρική σκηνή με ώρα έναρξης 22:30.

Μαζί του οι:
Λαμπρινή Καρακώστα ,τραγούδι
Νίκος Μαγνήσαλης ,τύμπανα
Γιάννης Παπατριανταφύλλου ,κοντραμπάσο
Νίκος Παραουλάκης,νέυ
Φώτης Σιώτας ,βιολί, βιόλα
Κυριάκος Ταπάκης ,λαούτο, μπουζούκι

Βαγγέλης Λάππας & Πάνος Ηλιόπουλος, ηχοληψία
Μανόλης Μπράτσης , φωτισμοί
Δημήτρης Κατέβας, τεχνικός σκηνής

Top