e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Διεθνής Κουζίνα

Φτερούγες κοτόπουλου με BBQ sauce

Οι πάντες θα γλείφουν και τα δάχτυλά τους με αυτές τις άκρως νόστιμες φτερούγες με την ελαφρώς πικάντικη σάλτσα!

Υλικά (4 τεμάχια)
1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου Νιτσιάκος
1 κιλό ντομάτες, τριμμένες
500ml ζωμό κότας
120ml ξίδι από κόκκινο κρασί
130 γρ. ζάχαρη μαύρη
30ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
2 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
2 κ.σ. ρίγανη του βουνού
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες


Οδηγίες
Ρίξτε σε µια µεσαία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και αφήστε τη σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Σοτάρετε το κρεµµύδι και το σκόρδο ψιλοκοµµένα για 7΄-10΄, µέχρι να µαλακώσουν. Προσθέστε την τριµµένη ντοµάτα, το ζωµό κότας, το ξίδι, τη ζάχαρη, το κύµινο, την πάπρικα και το τσίλι. Αφήστε το µείγµα να βράσει για περίπου 30΄, µέχρι να δείτε ότι η σάλτσα αρχίσει να πήζει, ανακατεύοντας κατά διαστήµατα µε µια ξύλινη κουτάλα. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέστε τη ρίγανη και χτυπήστε τη σάλτσα µε ραβδοµπλέντερ.

Αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει ελαφρώς και βάλτε µέσα τις φτερούγες κοτόπουλου Νιτσιάκος. Αφήστε τις να µαριναριστούν για 1 ηµέρα.

Την εποµένη βγάλτε τις φτερούγες από τη σος bbq και αραδιάστε τις σε ένα ταψί. Ψήστε τις στη µεσαία σχάρα προθερµασµένου φούρνου στους 190 °C στον αέρα για 14΄-20΄. Αποσύρετε από το φούρνο και σερβίρετε τις φτερούγες σε µια πιατέλα συνοδεύοντας µε τη σάλτσα τους.

Έξυπνη ιδέα: Αν είστε λάτρεις των πικάντικων γεύσεων τότε αντικαταστήστε τη γλυκιά πάπρικα με καυτερή.

Συμβουλή: Δοκιμάστε τη σάλτσα και αν τη βρίσκετε πολύ γλυκιά τότε προσθέστε λίγο ξίδι. Αν αντιθέτως, σας φανεί περισσότερο όξινη, τότε προσθέστε λίγη ζάχαρη επιπλέον.

Η συνταγή είναι από το nitsiakos.gr


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

Comment here