Βρίσκεστε εδώ
Home > Εναλλακτική Σκηνή > Επικαιρότητα > One Eyed Kings – Ενέχυρες Καρδιές

One Eyed Kings – Ενέχυρες Καρδιές

Οι "One Eyed Kings" δημοσίευσαν το δεύτερο του τραγούδι με τίτλο "Ενέχυρες Καρδιές".

Το καλοκαίρι του ’16, εγώ με το Λουκά βάλαμε μπροστά να στήσουμε τη δική μας μπάντα. Να φτιάξουμε μία φάση δικιά μας. Εγώ λυράρης από τα δώδεκα, είχα πλαντάξει. Δε με έβαζε πια η μαντινάδα με τους δύο στίχους. Τα ίδια συρτά ξανά και ξανά. Κανένας σκοπός. Καμία καινοτομία.


Όλα άρχισαν με ένα τηλεφώνημα:
-Έλα ρε, τι κάνεις;
-Να τον-ε, καλά εσύ;
-Φανταστικά. Δε μου λες, ψήνεσαι να φτιάξουμε μια μπάντα;
-Κάτσε ρε, τι; έτσι;
-Έτσι.

Είχα γράψει ένα τραγούδι. Μετά από εφτά χρόνια οικονομικής κρίσης, πολιτικής κρίσης, κοινωνικής κρίσης, μετά από εφτά χρόνια σουρεαλισμού και παράνοιας, ήθελα να φωνάξω πως κάτι δε πάει καλά. Με τη λύρα δε γινόταν. Επιστράτευσα ντραμς, κιθάρες και λαγούτο.

Στην αρχή ήταν περίεργη η «φάση». Τέσσερις άνθρωποι με διαφορετικά ακούσματα να προσπαθούν να συντονιστούν. Να καταλάβουν ο ένας τον άλλο. Να παίξουν, να σχολιάσουν, να γράψουν, να συζητήσουν και να αναρωτηθούν πάνω στο παίξιμο του άλλου. Ήταν όμορφα όμως. Παρέα με μπύρες, τσιγάρα και κάτι μικρούς ενισχυτές καταφέρναμε να τζαμάρουμε και να γελάμε. Γούσταρα πολύ.
Ένιωθα πλέον πως κινιόμουν προς κάτι όμορφο. Κάτι καλό. Πως είχαμε βάλει μπρος για το άπιαστο. Πως είχαμε πάρει από πίσω το όνειρο και τρέχαμε με τη καρδιά να βροντοκοπάει στο στήθος και τα πνευμόνια ολάνοιχτα. Ένα απόγευμα, έβγαλα μία σελίδα με κάτι στίχους και έπιασα να τραγουδάω στα παιδιά μία μελωδία.

-Τι λες, τώρα;
-Καλό είναι ρε; Έχει τίποτα να πει;
-Γαμάτο ρε, δε μου λες σε εκείνο το σημείο πως το είπες; Μήπως να το αλλάξουμε και να κάνουμε πιο δυναμικό λίγο; Να γκρουβάρουμε;
-Χαχαχα ναι ρε!

Είκοσι μέρες μετά είχαμε έτοιμο το πρώτο μας κομμάτι. Βρήκαμε στούντιο και αρχίσαμε τις ηχογραφήσεις. Ακάτεχοι είμασταν. Σε ένα υπόγειο, προσπαθούσαμε για πρώτη φορά να γράψουμε μουσική. Τη μουσική μας. Ήταν κουραστικό, αλλά ήμασταν στη τσίτα. Έτσι γεννήθηκε το πρώτο τραγούδι μας "Ο πωλητής των αστεριών".

Είχαμε ξεφύγει από εκείνη τη πεζότητα της καθημερινότητας. Δουλειά, σπίτι, ύπνος, ξύπνημα, τα ίδια. Είχαμε κάνει λίγο, λίγο, ίσα-ίσα μια τζούρα τη ζωή μας πιο μποέμ. Βλέπαμε ότι κάτι είχαμε δημιουργήσει. Κάτι είχε πάρει ζωή από τις σκέψεις μας, ζωή από τα δάχτυλα μας, παλμό από τις καρδιές μας. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να νιώθεις ότι δημιουργείς κάτι που πριν από εσένα δεν ήταν εκεί.

Ξεκινήσαμε με το νου μας, να κάνουμε διασκευές κρητικών κομματιών. Καταλήξαμε να γράφουμε δικά μας τραγούδια.
-Τι παίζετε; Μας ρωτάνε στο δρόμο.

Κοιτιόμαστε και αναρωτιόμαστε κι εμείς το ίδιο. Γελάμε και σηκώνουμε τους ώμους. Είμαστε ροκ; Είμαστε alternative; Δεν έχει σημασία.
Είμαστε οι Μονόφθαλμοι Βασιλιάδες, σε ένα κράτος από τυφλούς.
Είμαστε οι One Eyed Kings.

Παράξενο όνομα, ε; Μετά από ατελείωτες συζητήσεις και καζούρα, αποφασίσαμε να το υιοθετήσουμε. Άρεσε σε όλους μας. Για κάποιο λόγο, που ακόμα δε μπορούμε να κατανοήσουμε πλήρως.

Τώρα πια, ένα χρόνο μετά, δημοσιεύουμε το δεύτερο τραγούδι μας, «Ενέχυρες καρδιές», βρήκαμε και μπασίστα και πάμε ολοταχώς για το πρώτο άλμπουμ. Το δεύτερο τραγούδι αφιερώνεται στους φίλους που μας «άφησαν», άλλος για μια κοπέλα, άλλος για μία βαρετή δουλειά στο εξωτερικό, άλλος για κάποια ιδεολογία λανθασμένη. Αφιερώνεται σε όλους όσους αρνήθηκαν να βάλουν ενέχυρη τη καρδιά τους και συνέχισαν να κυνηγάνε το όνειρο, μακριά από ζεστές αγκαλιές και στοργικά χάδια.


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

Αφήστε μια απάντηση

Top