Βρίσκεστε εδώ
Home > ΓΕΥΣΕΙΣ > Σπιτικές γεύσεις > Μπουτάκι στο φουρνάκι

Μπουτάκι στο φουρνάκι

Μπούτι το ζουμερόν… σε μια διαφορετική εκδοχή σε αγκαλιάσματα με τον φούρνο!! Ακόμα κάθεστε;

 

Υλικά


3,5 kg χοιρινό μπούτι
ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια
½ φλ. ξύδι από κόκκινο κρασί
1/3 φλ. μαύρη ζάχαρη μαλακή
¼ φλ. αλάτι χοντρό
1/4 φλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. κύμινο
2 κεφ. σκόρδο, λιωμένες ή 40 σκελίδες σκόρδο
1 κύβο κοτόπουλο

Οδηγίες

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς.

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια, τη μαύρη μαλακή ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, τη ρίγανη και το ξύδι.

Ρίχνουμε 2 κεφ. σκόρδο (μαζί με τις φλούδες τους) και 1 κύβο κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά.

Φοράμε τα γάντια μας και χαράσσουμε στη μέση το χοιρινό μπούτι.

Ανοίγουμε τα 2 κομμάτια ρολό στη μέση και αφού ρίξουμε όλη τη μαρινάδα σε ένα ταψί, ρίχνουμε το κρέας. Γυρνάμε το κρέας να πάει η μαρινάδα παντού. Τυλίγουμε με μεμβράνη το ταψί και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 6 ώρες.

Κάθε 30 λεπτά, το γυρνάμε πλευρά να πάει η μαρινάδα παντού.

Όταν το αφαιρέσουμε, προσθέτουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο, τυλίγουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 4,5-5 ώρες.

Σερβίρουμε αν θέλουμε με πουρέ από κουνουπίδι.

Η συνταγή είναι από το akispetretzikis.com


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

Αφήστε μια απάντηση

Top