Βρίσκεστε εδώ
Home > On Τravel > Αποδράσεις > Φύγαμε για Λασίθι! Η μαγεία της Κρήτης συνεχίζεται! (pics)

Φύγαμε για Λασίθι! Η μαγεία της Κρήτης συνεχίζεται! (pics)

Ο Νομός Λασιθίου είναι ο ανατολικότερος νομός της Κρήτης .Στις τρεις πλευρές του το Λασίθι βρέχεται από θάλασσα : το Κρητικό πέλαγος από τα βόρεια, το Καρπάθιο ανατολικά και το Λιβυκό στα νότια.

Ο νομός χωρίζεται στις επαρχίες Μιραμπέλλου, Λασιθίου, Ιεράπετρας και Σητείας. Οι κυριότερες πόλεις είναι ο Άγιος Νικόλαος, η Ιεράπετρα και η Σητεία. Ο Άγιος Νικόλαος ή απλά Άγιος όπως τον αποκαλούν οι ντόπιοι είναι η πρωτεύουσα του Νομού η ονομασία του προήλθε από το βυζαντινό εκκλησάκι που βρίσκεται στον όρμο Αγίου Νικολάου. Παλαιότερες  γνωστές ονομασίες της πόλης ήταν Μαντράκι και Γιαλός. Ο Άγιος Νικόλαος  είναι μια πολύ κοσμοπολίτικη πόλη με έντονη τουριστική δραστηριότητα.


Η Ιεράπετρα είναι η νοτιότερη πόλη της Ελλάδας και της Ευρώπης. Η πόλη διαθέτει πολλά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες. Γύρω από το λιμάνι υπάρχουν αρκετά εστιατόρια. Εκδρομές με καραβάκι οργανώνονται για το ΓαϊδουρονήσιΣητεία λόγω της γεωγραφικής της θέσης είναι απομακρυσμένη από την υπόλοιπη Κρήτη. Έχει αναπτύξει διαφορετικό χαρακτήρα από το υπόλοιπο νησί. Δεν έχει πολύ μεγάλη τουριστική ανάπτυξη αλλά παρόλα αυτά μεγάλο πλήθος τουριστών την επισκέπτονται κάθε χρόνο, κυρίως Έλληνες.

Ο επισκέπτης του νομού, τους θερινούς μήνες, θα απολαύσει το μπάνιο του στις καθαρές και ξεχωριστές παραλίες του. Μερικές από αυτές είναι η Αγία Φωτιά, η Ελούντα, ο Μύρτος, το Βάι, ο Θόλος, ο Μακρύγιαλος, το Κουτσουνάρι και πολλές άλλες. Η Αγία Φωτιά μόλις 4 χιλιόμετρα από τη Σητεία είναι ένα μικρός παραλιακός παράδεισος με κρυστάλλινα νερά.

Η Ελούντα, 11 χιλιόμετρα από τον Άγιο Νικόλαο είναι μία κοσμοπολίτική περιοχή με πολυτελή ξενοδοχεία, Η αμμουδιά, δίπλα από το λιμανάκι, είναι μικρή και ευχάριστη. Από εδώ φεύγουν τα καραβάκια που πραγματοποιούν επισκέψεις στο νησάκι της Σπιναλόγκα. Αν αναζητάς ξεκούραση, παραλίες, δυνατό ήλιο, ευχάριστους ανθρώπους, γευστικές απολαύσεις ο νομός Λασιθίου σε περιμένει να τον εξερευνήσεις!!!

πηγή


 

Αφήστε μια απάντηση

Top