Βρίσκεστε εδώ
Home > ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ > Do it your self > Καλαπόδια: Μια χαμένη τέχνη (pics)

Καλαπόδια: Μια χαμένη τέχνη (pics)

Καλαπόδια -καλούπια πάνω στα οποία έφτιαχναν τα παπούτσια οι τσαγκάρηδες… αντικείµενο σαν το καλαπόδι µπορεί να µετατραπεί σε έργο τέχνης και να πάρει νέα όψη στα χέρια ενός… ανθρώπου µε φαντασία.

 

Πού θα τα βρείτε; Μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το Μοναστηράκι ή από καταστήματα µε καλλιτεχνικά είδη. Στη φωτογραφία µετατρέψαµε καλαπόδια  σε ευφάνταστα και όµορφα φωτιστικά για όλους τους χώρους. Ενα ντουί, ένα καλώδιο, µια λάµπα λίγη ηλεκτρολογική βοήθεια και voilà!


Ντεκουπάζ σε καλαπόδια

Τι αφηγούνται τα καλαπόδια; Καλαπόδι µε την τεχνική του ντεκουπάζ. Πάρτε διάφορες χαρτοπετσέτες ή ριζόχαρτα σε χρώµατα και σχέδια της αρεσκείας σας και ξεκινήστε να εφαρµόζετε την τεχνική του ντεκουπάζ επάνω στο… παλιό καλαπόδι. Πρώτα περάστε µε primer ή αλλιώς αστάρι το ξύλινο καλαπόδι και αφήστε το να στεγνώσει καλά. Κόψτε τα χαρτιά και πειραµατιστείτε πώς θα σας άρεσαν να εφαρµοστούν επάνω στο καλαπόδι. Αφού καταλήξετε απλώστε µ’ ένα πλακέ πινέλο κόλλα για ντεκουπάζ και αρχίστε να κολλάτε τα χαρτιά επάνω στο καλαπόδι. Αφού ολοκληρώσετε το έργο σας και στεγνώσει περάστε 2-3 χέρια βερνίκι διάφανο που και θα προστατέψει το έργο σας αλλά και το αδιαβροχοποιήσει.

Καλαπόδια κρεμάστρα

Οπου υπάρχει φαντασία υπάρχουν και λύσεις. Τρανό παράδειγµα το καλαπόδι που µετατράπηκε σε µια πρωτότυπη κρεµάστρα για να κρεµάτε τα καπέλα σας, τις πετσέτες σας ή ό,τι άλλο θέλετε. Αφού λουστράρετε πρώτα το καλαπόδι σας εφαρµόστε ένα µπρούτζινο γάντζο στη βάση του και στερεώστε το στον τοίχο. Πρωτότυπη όσο και χρήσιµη πρόταση!

Καλαπόδια βιβλιοστάτες

Εµείς σας δίνουµε τις ιδέες εσείς βάζετε το µεράκι και τη φαντασία σας και… µεγαλουργείτε! Τα συγκεκριµένα καλαπόδια δεν είναι εύκολα ως κατασκευή αλλά δεν θέλει και ιδιαίτερες γνώσεις. Θα χρειαστείτε δύο τετράγωνες ξύλινες βάσεις που θα βιδώσετε επάνω τα καλαπόδια. Στη συνέχεια περάστε λούστρο στο ίδιο χρώµα και τη βάση αλλά και τα καλαπόδια ώστε να προστατευτεί το ξύλο και να πάρουν το ίδιο οµοιόµορφο χρώµα. Αφού στεγνώσουν καλά οι βιβλιοστάτες σας είναι έτοιµοι προς χρήση!

Καλαπόδια κρεμάστρες

Προµηθευτείτε από το Μοναστηράκι όσα καλαπόδια θέλετε αρκεί να έχουν ξύλινη λαβή στη βάση τους. Αφού τα λουστράρετε εφαρµόστε τα επάνω σε επιφάνεια τοίχου και κρεµάστε όλα τα τιµαλφή σας!


 

Αφήστε μια απάντηση

Top