Βρίσκεστε εδώ
Home > ΓΕΥΣΕΙΣ > Σπιτικές γεύσεις > Μπριζόλες μοσχαρίσιες σε μαρινάδα κόκκινου κρασιού

Μπριζόλες μοσχαρίσιες σε μαρινάδα κόκκινου κρασιού

Όταν ο μόσχος τα βρίσκει με το κόκκινο κρασί, τότε το πάρτη ξεκινά… Ετοιμάστε το!

Υλικά

4 μπριζόλες μοσχαρίσιες από κόντρα ή σπάλα

Για τη μαρινάδα

  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι
  • 1 κουτ. σούπας κόκκους πιπεριού σπασμένους

Εκτέλεση

  1. Σε γυάλινο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας και βυθίζετε μέσα τις μπριζόλες.
  2. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, γυρίζοντας κάθε 20 λεπτά τις μπριζόλες με τσιμπίδα.
  3. Τις βγάζετε από τη μαρινάδα, αλατίζετε και τις ψήνετε στα κάρβουνα σε δυνατή φωτιά, για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές ή ψητές.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Top