Βρίσκεστε εδώ
Home > ΓΕΥΣΕΙΣ > Γλυκές Αμαρτίες > Τραγανό κανταΐφι αλμυρό με λιωμένη γραβιέρα και μέλι

Τραγανό κανταΐφι αλμυρό με λιωμένη γραβιέρα και μέλι

Έλα ο τραγανός μεζές να ετοιμάζεται… Όταν το τυράκι μας βάζει «ξανθιά περούκα» και για κρεμά σώματος βαζει μελακι του Θεού… Τότε όλα μπορούν να συμβούν στον ουρανίσκο μας!

Υλικά

  • 1/2 κ. Κανταΐφι
  • 200γργραβιέρα Νάξου
  • 150 γρ. φυστίκια Aιγίνης
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή γλυκιά
  • 3 κουταλιές σούπας μέλι
  • 1 λεμόνι
  • 7 κουταλιές σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε την γραβιέρα σε χοντρούτσικα παραλληλόγραμμα κομμάτια και τα περνάμε από ένα μπολάκι με γλυκιά ή καυτερή πάπρικα.
  2. Χωρίζουμε στα δυο το κανταΐφι και απλώνουμε το καθένα σε μια μεγάλη πιατέλα.
  3. Βάζουμε μέσα τη γραβιέρα, τυλίγουμε γύρω της το κανταΐφι και την τηγανίζουμε, σε ηλιέλαιο (δεν προτιμούμε ελαιόλαδο γιατί έχει πιο βαριά γεύση). Για την ακρίβεια την κανουμε «μπάνιο» σε καυτό λάδι, ίσα ίσα πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
  4. Όταν είναι έτοιμο το κανταΐφι χτυπάμε στο multi το μέλι μαζί με το λεμόνι και το περιχύνουμε έτσι όπως είναι ζεστό, με το κατεβάσουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε από πάνω με τριμμένα φυστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε!

Τρώγεται ζεστό…Καλή όρεξη!

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Top