Βρίσκεστε εδώ
Home > ΓΕΥΣΕΙΣ > Gourmet > Αχνιστές Καραβίδες

Αχνιστές Καραβίδες

Άχνα μην βγάλετε… Το φαγητό σήμερα είναι ότι καλύτερο… Απλά φτιάξτε το!

Υλικά

  • 1 κιλό καραβίδες μέτριες φρέσκιες
  • 1/2 κιλό γαρίδες
  • 1 φλιτζάνι κεφάλια από καραβίδες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κουτ. σουπ. ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό
  • 2 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τις γαρίδες μαζί με τα κεφάλια από τις καραβίδες.
  2. Προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό και λίγο αλάτι. Βράζετε για 10-12 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μειωθεί κατά τα 2/3 το υγρό.
  3. Σουρώνετε σε ένα ψιλό τρυπητό και με ένα κουτάλι πιέζετε ελαφρά.
  4. Ξαναβράζετε τον ζωμό για 12-15 λεπτά μέχρι να συμπυκνωθεί και άλλο.
  5. Ρίχνετε τις καραβίδες σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι και τις βάζετε επάνω σε μάτι κουζίνας που είναι ήδη πολύ ζεστό.
  6. Μόλις αρχίσουν να βράζουν ρίχνετε το συμπυκνωμένο ζωμό, το ελαιόλαδο και το λεμόνι με λίγο αλάτι και το πιπέρι σκεπάζετε και μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά για 10-12 λεπτά περίπου.
  7. Σερβίρετε αμέσως με λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό.

Tip: Αν θέλετε, και έχουν αυγά οι καραβίδες, αφαιρέστε μερικά και προσθέστε τα προς το τέλος της διαδικασίας του μαγειρέματος για να «δέσει» ακόμα περισσότερο η σάλτσα.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Top