Βρίσκεστε εδώ
Home > ΓΕΥΣΕΙΣ > Σπιτικές γεύσεις > Τέλειο gourmet burger στο σπίτι

Τέλειο gourmet burger στο σπίτι

Μπορεί να έχετε φάει του κόσμου τα burger… Αυτό όμως δεν το έχετε ξαναφάει! Φτιάξτε το!

Υλικά

  • 240μλ χλιαρό νερό (40 oC)
  • 45μλ (3 κ.σ.) γάλα
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 360γρ αλεύρι για ψωμί σκληρό (εγώ χρησιμοποίησα το αλεύρι για pizza από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου)
  • 60γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 40γρ βούτυρο αγελαδινό φρέσκο, μαλακωμένο
  • 2 αβγά μεγάλα σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το νερό, το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Αφήστε τη μαγιά να αφρίσει, περίπου 5 λεπτά. Χτυπήστε το 1 αβγό.
  2. Στο μπολ του μίξερ προσθέστε τα αλεύρια, το αλάτι και το βούτυρο. Με το φτερό (εξάρτημα του μίξερ) ανακατέψτε τα υλικά σας μέχρι να γίνουν σαν χοντρά ψίχουλα.
  3. Ρίξτε σταδιακά το αβγό και το μίγμα με τη μαγιά. Συνεχίστε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα για 5-6 λεπτά, μέχρι να πάρετε μια μαλακιά, υγρή βελούδινη ζύμη. Καλύψτε το μπολ με μια ελαφριά βρεγμένη και καθαρή πετσέτα κουζίνας και αφήστε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 1-3 ώρες.
  4. Καλύψτε μια λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  5. Βγάλτε τη ζύμη από το μπολ χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα και ρίξτε τη πάνω στον καλά αλευρωμένο πάγκο της κουζίνας. Χωρίστε τη σε 8 ίσα κομμάτια (μπορείτε και να τα ζυγίσετε).
  6. Πάρτε κάθε κομμάτι και και πιέστε το να γίνει σαν τηγανίτα. Έπειτα, φέρτε τις άκρε του προς τα μέσα ώστε να σχηματίσετε μια μπάλα. Βάλτε τις μπάλες ζύμης πάνω στη λαμαρίνα και αφήστε τις να ξαναφουσκώσουν, καλυμμένες με μια πετσέτα κουζίνας, για περίπου 1 ώρα.
  7. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 οC. Όταν φτάσει θερμοκρασία τοποθετήστε στον πάτο του φούρνου ένα ταψάκι με νερό για να κάνει υδρατμούς και να δώσει υγρασία στα ψωμάκια.
  8. Χτυπήστε το δεύτερο αβγό, αλείψτε τα ψωμάκια με ένα πινέλο από πάνω και ψήστε τα για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν καλά πάνω σε σχάρα και καταναλώστε τα φρέσκα, ή βάλτε τα στην κατάψυξη. Διατηρούνται για 2 περ. μήνες.
πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Top