Βρίσκεστε εδώ
Home > ΘΕΑΤΡΟ - CINEMA - TV > Κριτικές Κινηματογράφου > Είδαμε τη ταινία «Ανεκπλήρωτος γάμος» (On Chesil Beach)

Είδαμε τη ταινία «Ανεκπλήρωτος γάμος» (On Chesil Beach)

Βρετανία του 1960. Μια κοινωνία αρκετά συντηρητική και κλειστή τόσο που η νεανική παρόρμηση να θεωρείται ταμπού.

Πρώτο εγχείρημα του σκηνοθέτη Ντόμινικ Κούκ, και αποφασίζει να μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη τη νουβέλα του Ίαν Μακ Γιούαν. Δεν μένει όμως μόνο εκεί καθώς αποφασίζει να κάνει ο ίδιος και την προσαρμογή του σεναρίου.

Ένας καταστροφικός μήνας του μέλιτος σε μια παραλία της Βρετανίας το 1962, ανάμεσα σε δυο διαφορετικούς ανθρώπους, άλλης κοινωνικής τάξης, άλλων ενδιαφερόντων, που όμως ο έρωτας με τη πρώτη μάτια τους έφερε κοντά. Σε μια προσπάθεια λοιπόν ολοκλήρωσης της εθιμοτυπικής βραδιάς των παρθένων νεονύμφων, ακατάσχετα φλάσμπακ της ζωής των δυο πρωταγωνιστών προσπαθούν να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ ώστε να καταλάβουμε γιατί ο γάμος τους είχε διάρκεια μόλις 6 ωρών.


Με την ταλαντούχα Σίρσα Ρόναν και τον νέο στα μάτια του κοινού Μπίλι Χάουλι, η ταινία αποκτά μια ποιότητα και μια αίσθηση υψηλής αισθητικής.

Οι φόβοι και οι ανασφάλειες του ζευγαριού παρουσιάζονται κάπως άκομψα σε σχέση με τη περιγραφή του βιβλίου παρόλαυτα όμως ανεκτά.

Αποκορύφωμα τα τελευταία 6 λεπτά της ταινίας, εκεί όπου καταλαβαίνεις πως η ζωή των πρωταγωνιστών πήρε ανεξέλεγκτη τροπή λόγω του παράγοντα τύχη, αλλά και της έλλειψης παιδείας πάνω στο θέμα του σεξ την εποχή εκείνη. Μια ταινία συγκινητική με άγαρμπες δόσεις χιούμορ.

Αφήστε μια απάντηση

Top