Βρίσκεστε εδώ
Home > ΜΟΥΣΙΚΗ > Best night ballads ever > Best Night Ballads #171 -Summer Breeze (The Isley Brothers)

Best Night Ballads #171 -Summer Breeze (The Isley Brothers)

Εις μνήμην ενός ακόμα καλοκαιριού

Καλοκαιρινούς ύμνους μπορούμε να βρούμε στην παγκόσμια δισκογραφία άπειρους. Μουσικές που έμειναν στη μνήμη, τραγούδια που σημάδεψαν χρονιές ή απλά ο ήχος τους παραπέμπει το μυαλό σου σε κάποιο συγκεκριμένο καλοκαίρι.

Πριν σταματήσουμε για διακοπές, είχαμε αναφερθεί σε μπαλάντες με πιο sad mood αλλά κατά τη διάρκεια των διακοπών μου, ψάχνοντας στη συλλογή μου, θυμήθηκα την πιο κλασσική εκτέλεση ενός single που «πολυδιασκευάστηκε», αλλά μία έμεινε στη μνήμη των μουσικόφιλων. Η εκτέλεση του «Summer Breeze» από τους Isley Brothers που μου ομόρφαινε το ξύπνημα με ένα καφε σε μια ήσυχη πλευρά ενός ξενοδοχείου.


Το «Summer Breeze» είναι ένα τραγούδι που γράφτηκε από τους Seals and Crofts και τραγουδήθηκε από τους Isley Brothers, τους τρεις τενόρους, τον George Benson, τον Al Jarreau και πολλούς άλλους καλλιτέχνες. Η αρχική έκδοση του «Seals and Crofts», που κυκλοφόρησε το 1972, έφτασε στο Νο6 στο Billboard Hot 100 στις ΗΠΑ. Το 2013, κατέλαβε την 13η θέση στη λίστα «Καλύτερα καλοκαιρινά τραγούδια όλων των εποχών» του Rolling Stone.

Έστω και αργοπορημένα οι Isley Brothers δίνουν την πιο ρομαντική και γλυκιά, αλλά όχι γλυκανάλατη, έκδοση ενός classic. Σου ταξιδεύει το μυαλό εκεί που πιθανόν να μην έχεις πάει αλλά το φαντάζεσαι σε κάποιο καλοκαιρινό θέρετρο, με κάποιες παλιές γνωριμίες, έρωτες και στιγμές που κάθε άνθρωπος έχει ζήσει, τουλάχιστον μία φορά. Άλλωστε το καλοκαίρι έχει την ικανότητα να σου αφήνει στο μυαλό αναμνήσεις.

Πέρα από τους Isley Brothers η έκπληξη ειδικά για τους οπαδούς του σκληρού ροκ ήταν και η διασκευή του κομματιού από τους Type O Negative, που σας συστήνω να την ακούσετε κυρίως για «εκπαιδευτικούς» λόγους ! Μια πιο αργή doom metal section του 1993 για την «επένδυση» της ταινίας τρόμου του 1997 (ήταν έτοιμο δηλαδή) για το «I Know what u did last summer», η γνωστή νεανική ταινία (παιδικού) τρόμου.

Summer Breeze για τις καλές αναμνήσεις του Αύγουστου που μας άφησε. Ότι καλύτερο για να ξεκινήσουμε τη νέα σειρά κειμένων που αφορούν μπαλάντες ή κάτι σαν μπαλάντες

Καλή μας βδομάδα και κυρίως καλή επάνοδο στην καθημερινότητα

Back to Life -Back to Reallity που έλεγαν και οι Soul II So

«Summer breeze makes me feel fine
Blowing through the jasmine in my mind
Summer breeze makes me feel fine
Blowing through the jasmine in my mind
—————————————————————-
See the curtains hanging in the window
In the evening on a Friday night
A little light a-shining through the window
Lets me know everythings alright
—————————————————————-
Summer breeze makes me feel fine
Blowing through the jasmine in my mind
Summer breeze makes me feel fine
Blowing through the jasmine in my mind
—————————————————————-
Sweet days of summer, the jasmine’s in bloom
July is dressed up and playing her tune
When I come home from a hard days work
And you’re waiting there, not a care in the world
—————————————————————-
See the…»

Αφήστε μια απάντηση

Top