Βρίσκεστε εδώ
Home > ΓΕΥΣΕΙΣ > Γλυκές Αμαρτίες > Χαλβάς νηστίσιμος semifreddo «ντυμένος» τούρτα Σαρλότ

Χαλβάς νηστίσιμος semifreddo «ντυμένος» τούρτα Σαρλότ

Φθινόπωρο, η εποχή που μαζευόμαστε από τις διακοπές και αρχίζουν οι γιορτές και τα γενέθλια. Οι καλύτερες αφορμές για να μαζευτούμε όλοι μαζί σε κάποιο σπίτι, να φάμε κάνα μεζεδάκι, να πιούμε κι ένα ποτήρι κρασί και φυσικά να φάμε και ένα γλυκάκι στο τέλος! Να κλείσετε και τα κινητά, να πείτε καμιά κουβέντα, όπως κάναμε παλιά

Του Σταυρού αύριο, μεγάλη η χάρη του, όλο και κάποιο Σταύρο ή Σταυρούλα θα έχετε να γιορτάζει (εγώ όχι). Μπορείτε να το φτιάξετε, είτε να το κεράσετε στους καλεσμένους σας, είτε να το πάτε δώρο στην επίσκεψη. Είναι και νηστίσιμος και εύκολος, αρκεί να το κάνετε από την προηγούμενη

Υλικά

  • 750 γρ νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 ψιλό σιμιγδάλι
  • 250 γρ γάλα αμυγδάλου
  • 300 γρ. φρούτα εποχής, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 1/2 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας κατά προτίμηση ανοικτού χρώματος
  •  μισό φλιτζάνι μαρμελάδα της αρεσκίας σας αραιωμένη με μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό (κατά προτίμηση να ταιριάζει γευστικά με τα φρούτα που θα διαλέξετε)
  • 1 πακ μπισκότα σαβαγιάρ

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα και το νερό με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και λίγο πριν πάρουν βράση, ρίχνω πασπαλιστά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Χαμηλώνω τη φωτιά αρκετά και σιγομαγειρεύω το μίγμα για 7-8 λεπτά ανακατεύοντας ασταμάτητα, μέχρι να ψηθεί το σιμιγδάλι και να πήξει ο χαλβάς.
  2. Αποσύρω τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτω την εσάνς αμυγδάλου ή το αμαρέτο και ανακατεύω.
  3. Περιμένω δέκα λεπτά να κρυώσει ο χαλβάς και προσθέτω τα μισά από τα κυβάκια φρούτων. Ανακατεύω μαλακά με σπάτουλα έτσι ώστε να πάνε σε όλο το μίγμα χωρίς όμως να τα λιώσω.
  4. Παίρνω ένα μικρό ταψάκι (πιρέξ) ή μια φόρμα για κέικ, μακρόστενη και την ντύνω εσωτερικά με διάφανη μεμβράνη, αφήνοντας τη να εξέχει από τα χείλη της φόρμας.
  5. Απλώνω στον πάτο την μαρμελάδα και απο πάνω αραδιάζω τα υπόλοιπα κομμάτια φρούτων.
  6. Αδειάζω το μίγμα του χαλβά με τα φρούτα, ισιώνω την επιφάνεια και σκεπάζω με τις άκρες της μεμβράνης που εξέχουν.
  7. Βάζω στο ψυγείο για 5-6 ώρες ή όλη νύχτα μέχρι να πήξει ο χαλβάς.
  8. Για το σερβίρισμα: Ξεφορμάρω τον χαλβά και αφαιρώ τη μεμβράνη.
  9. Εδώ την έβαλα σε φόρμα για σαρλότ και τον «έντυσα» περιμετρικά με μπισκότα σαβαγιάρ.

Αφήστε μια απάντηση

Top