Βρίσκεστε εδώ
Home > ΜΟΥΣΙΚΗ > Music History > Music History – Prodigy

Music History – Prodigy

Οι Prodigy αναδείχθηκαν στην underground rave σκηνή στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και έκτοτε έλαβαν παγκόσμια αναγνωρισιμότητα. Έχουν κερδίσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων δύο βραβείων Brit, τρία MTV Video Music Award, δύο Kerrang!, πέντε MTV Europe Music Awards, και δύο υποψηφιότητες για Grammy.

Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του 1980, όταν ο Liam σύχναζε στο Barn, ένα δημοφιλές στέκι για τους ravers. Σε λιγότερο από δύο μήνες ξεκίνησε να παίζει μουσική ως DJ στο club και μια νύχτα, δύο νεαροί χορευτές, ο Keith Flint και ο Leeroy Thornhill ζήτησαν από τον Liam να γράψει μερικά αγαπημένα του remix τραγουδιών. Εκείνος δέχτηκε κι έγραψε τα κομμάτια σε μια κασέτα, πάνω στην οποία σημείωσε τη λέξη “The Prodigy”. Το όνομα αυτό ήταν ένας φόρος τιμής στο πρώτο synthesizer του Liam, με το όνομα Moog Prodigy!

Όταν o Flint και ο Thornhill άκουσαν την κασέτα, εντυπωσιάστηκαν και την επόμενη φορά που πήγαν στο club, ο Flint ρώτησε τον Howlett αν ενδιαφερόταν να συνεργαστούν και να σχηματίσουν μαζί ένα group. Έτσι έγινε λοιπόν, και μαζί με τη χορεύτρια Sharky (η οποία τελικά αποχώρησε λίγο πριν κλείσουν την πρώτη τους επαγγελματική συμφωνία), σχημάτισαν τους Prodigy.


Η πρώτη συναυλία των Prodigy έγινε το 1990 στο Club Labyrinth στο Ντάλστον του Λονδίνου. Το πρώτο τους studio album είχε τον τίτλο «Experience». θεωρήθηκε το καλύτερο χορευτικό άλμπουμ της χρονιάς. Το 1994, κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ τους με τον τίτλο «Music for the Jilted Generation».Το 1997 βγήκε το «The Fat of the Land», που έγινε και η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία τους. Το 2004 κυκλοφόρησε το «Always Outnumbered, Never Outgunned». Το 2009 επέστρεψαν με το δίσκο «Invaders Must Die», που είχε επίσης εμπορική επιτυχία και το 2015 το άλμπουμ «The Day Is My Enemy».

Αφήστε μια απάντηση

Top