e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Ελλάδα

ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ – Μυρτώ Αλικάκη: Η Αµαλία είναι δυνατή και δεν τη λυγίζει ο φόβος!

Η πρεµιέρα του δεύτερου κύκλου της ερωτικής αστυνοµικής σειράς µυστηρίου «Το τατουάζ» στον ALPHA είναι γεγονός.

H Μυρτώ Αλικάκη, εκ των βασικών πρωταγωνιστών της παραγωγής, επιστρέφει ως Αµαλία για να διεκδικήσει την αποκατάσταση της δικαιοσύνης, τον έρωτα αλλά και την ευτυχία, αφού ένας νέος άντρας θα εισβάλλει στη ζωή της. Η ηθοποιός µιλάει ποκλειστικά στο TV24 για όλα όσα θα συµβούν στα προσεχή επεισόδια και είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική.

Εφτασε η µεγάλη πρεµιέρα του δεύτερου κύκλου. Να φανταστώ ότι καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού οι κάµερες δούλευαν στο φουλ.


«Κάναµε γυρίσµατα όλον τον Ιούλιο, σταµατήσαµε τον Αύγουστο και τώρα τον Σεπτέµβριο ξαναρχίσαµε».

Τα ερωτήµατα και η αγωνία των τηλεθεατών για όσα θα συµβούν είναι στον υπερθετικό βαθµό. Η σύλληψη της Μαργκώ σας ικανοποίησε; Πήρατε την εκδίκησή σας;

«Οπως διαπιστώσατε, όχι ακριβώς. Πάντως δεν θα συµβεί αυτό που ήθελε η Αµαλία. Η Μαργκώ µε κάποιο τρόπο θα τη γλιτώσει».

Και όταν αυτό συµβεί, θα φοβηθεί ότι η Μαργκώ θα την εκδικηθεί;

«Η Αµαλία είναι πολύ δυνατή προσωπικότητα. Δεν τη χαρακτηρίζει ο φόβος. Αυτό δεν σηµαίνει ότι δεν έχει επίγνωση του κινδύνου αλλά δεν παραλύει µπροστά στα δύσκολα και ο φόβος δεν είναι για εκείνη ο ανασταλτικός παράγοντας που θα την εµποδίσει να κάνει αυτό που πιστεύει».

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το έχει αποδείξει.

«Θεωρώ ότι έχει κάτι ξεχωριστό ως άνθρωπος. Εχει µεγάλη οξυδέρκεια και είναι αυθεντική ως χαρακτήρας».

Πιστεύω ότι είναι κοντά στη δική σας προσωπικότητα.

«Δεν ξέρω αν έχω κι εγώ αυτά τα στοιχεία ή αν τα έχω προσθέσει στον ρόλο. Αρκετοί φίλοι µου λένε ότι τους ξενίζει να µε βλέπουν να υποδύοµαι την Αµαλία. Ισως έχει να κάνει περισσότερο µε το ύφος της».

Πριν καν η ηρωίδα σας προλάβει να χαρεί για τη σύλληψη της Μαργκώ, δέχεται ως µάνα ένα µεγάλο χτύπηµα, την απαγωγή της Αννας. Πώς θα αντιδράσει;

«Με πανικό. Ενα τέτοιο γεγονός ξεπερνάει χαρακτήρες και προσωπικότητες. Είναι ένα τεράστιο σοκ για εκείνη».

Θεωρεί κατά κάποιο τρόπο υπεύθυνο τον εαυτό της;

«Οχι, δεν υπάρχει τέτοια αίσθηση. Νιώθει υπεύθυνη στον βαθµό που κάθε γονιός µπορεί να νιώσει ενοχές για ό,τι συµβαίνει στο παιδί του, µε την έννοια ότι δεν το προστάτευσε όσο θα έπρεπε. Πάντα οι γονείς νιώθουν ότι αυτό που κάνουν για το παιδί τους δεν είναι αρκετό».

Οπως όλα δείχνουν, η σχέση µε τον Θεοχάρη έχει τελειώσει και από τις δύο πλευρές. Να υποθέσω ότι ο χαρακτήρας της Αµαλίας δεν επιτρέπει µια χλιαρή σχέση. Θα χωρίσουν;
«Δεν είναι ακριβώς θέµα χλιαρής σχέσης. Οταν έχεις ζήσει µε έναν άνθρωπο κάτι σπουδαίο και µια τόσο βαθιά αγάπη, που εξακολουθεί να υπάρχει, δεν έχεις κανένα λόγο να τη δεις να φθείρεται ούτε θέλεις να χαθεί η αξιοπρέπειά σου αλλά και η αξιοπρέπεια της σχέσης καθεαυτής. Πιστεύω ότι οι δεσµοί του Θεοχάρη και της Αµαλίας είναι πραγµατικά ουσιαστικοί και αξιοθαύµαστοι, τουλάχιστον στα δικά µου µάτια. Η σχέση τους µε συγκινεί πολύ. Είναι πολυεπίπεδη και διέπεται από βαθιά αγάπη και αλληλοεκτίµηση».

Θα υπάρξει άλλος άντρας στη ζωή της Αµαλίας ή η δράση θα της απορροφήσει το ενδιαφέρον για καθετί άλλο;

«Δεν µπορώ να πω και πολλά. Ωστόσο κάποια στιγµή κάτι δεν θα σκιρτήσει µέσα της; Το µόνο που µπορώ να πω είναι ότι ο άντρας αυτός έχει ήδη εµφανιστεί. Δεν είναι καινούρια άφιξη στο καστ. Για τα υπόλοιπα ας αφήσουµε να υπάρχει και ένα σασπένς».

Η Αµαλία θα µάθει και ότι ο γάµος της Αννας µε τον Τόνυ δεν υφίσταται, αν και το είχε καταλάβει. Πώς θα αντιδράσει;

«Κάτι άλλο που έχει αποδείξει η ηρωίδα µου είναι ότι θέλει για το παιδί της ό,τι το κάνει ευτυχισµένο. Αυτός είναι ο τρόπος µε τον οποίο κινείται και αισθάνεται. Θα ταχθεί µε το µέρος της κόρης της κι αν στο πλάνο της περιλαµβάνεται ο Αλεξ τότε θα αποδεχτεί κι εκείνον».

Θα ενώσει τις δυνάµεις της µε τον Αλεξ για να σώσουν την Αννα;

«Δεν θα χρειαστεί να συµβεί κάτι τέτοιο, γιατί απλά η Αµαλία δεν θα προλάβει. Δεν περνάει να κάνει κάτι από το χέρι της. Θα τη σώσει ο Αλεξ µόνος του».

«Το τατουάζ» είναι µια σειρά που εκτός από το γυναικείο, έχει κερδίσει και το αντρικό κοινό.

«Το έχω παρατηρήσει κι εγώ. Δεν µου έχει ξανασυµβεί σε αυτή τη δουλειά τόσοι πολλοί άντρες όλων των ηλικιών να παρακολουθούν µια παραγωγή. Πιστεύω ότι αυτό συµβαίνει γιατί έχει ενδιαφέροντες αντρικούς χαρακτήρες, ενώ παράλληλα δεν είναι µονοδιάστατη. Εχει το αστυνοµικό στοιχείο, αγωνία, σασπένς, είναι θρίλερ αλλά και ερωτική σειρά».

Πώς θα θέλατε να δείτε την ηρωίδα σας;

«Ευτυχισµένη. Δεν ξέρω τι µπορεί να σηµαίνει αυτό. Σίγουρα να διατρέχει λιγότερους κινδύνους. Δεν θα ήθελα να καταλήξει πάλι σε ένα νοσοκοµείο. Θα ευχόµουν να ξανακερδίσει τον χαµένο χρόνο της ζωής της».

Θα κάνετε θέατρο τον φετινό χειµώνα;

«Δεν µπορώ να κάνω και πολλά πράγµατα γιατί το µεγαλύτερο µέρος των γυρισµάτων του “Τατουάζ” θα είναι στην Κύπρο. Από τις αρχές Νοεµβρίου και για ένα µήνα θα ανεβάσουµε την παράσταση “Το πείραµα της διπλής σχισµής” που είναι ένα υπαρκτό πείραµα. Το έργο είναι τη Ζέτης Φίτσιου και η σκηνοθεσία του Ανδρέα Φλουράκη και θα παίζουν ακόµη η Φαίη Ξυλά και ο Γιώργος Συµεωνίδης. Βλέπουµε µια οικογένεια που ζει σε µια γυάλα, µεγαλώνει ένα γιο κι έχει µια οικονόµο. Αυτό που πραγµατεύεται είναι το πώς λειτουργούν οι άνθρωποι όταν τους παρακολουθεί κάποιος, είτε αυτό είναι µια κάµερα, το µάτι της µάνας µας είτε το µάτι του Θεού».

Μετά την παράσταση «Κάσσυ» που ήταν βασισµένη στο µύθο της Κασσάνδρας, πάλι επιλέξατε κάτι πρωτοπόρο.

«Η αλήθεια είναι ότι µου αρέσουν τα πολύ διαφορετικά πράγµατα και οι εναλλαγές. Δεν τις φοβάµαι. Τη στασιµότητα δεν αντέχω».

Είστε από τους καλλιτέχνες που ρισκάρουν χωρίς δίχτυ ασφαλείας.

«Στον βαθµό που δεν κινδυνεύω. Γιατί υπάρχει και το πρακτικό κοµµάτι στη ζωή, αυτό της επιβίωσης. Οµως, µε τον τρόπο µου, θέλω να νιώθω ότι απολαµβάνω τα πράγµατα».