Βρίσκεστε εδώ
Home > ΓΕΥΣΕΙΣ > Σπιτικές γεύσεις > «Μεθυσμένες» χοιρινές μπριζόλες με πατατοσαλάτα

«Μεθυσμένες» χοιρινές μπριζόλες με πατατοσαλάτα

Δεν σας πετυχαίνουν οι μπριζόλες στο φούρνο ή στο τηγάνι; Βασικά ούτε κι εμένα!

Γι΄αυτό προτιμώ αυτόν τον τρόπο, γιατί εκτός από νόστιμες, λιώνουν στο στόμα και σε μια ωρίτσα το πολύ…. στρώνετε τραπέζι!

Υλικά

Για τις μπριζόλες

  • 4 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
  • 1 ποτ ν κρασί λευκό αρετσίνωτο
  • 1 σκ σκόρδο
  • 2 κ σ μαγειρικό λίπος
  • αλάτι – πιπέρι – ψιλοκομμ δεντρολίβανο ή 1 κλωναράκι φρέσκο

Για τη πατατοσαλάτα

  • 3-4 μέτριες προς μικρές πατάτες
  • 2 αυγά
  • 2-3 κ σ μαγιονέζα
  • 1 κ σ μουστάρδα
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ή 1 μέτριο ξερό
  • άνηθο-μαϊντανό
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 κ σ ελαιόλαδο
  • ελάχιστο ξύδι

Εκτέλεση

Για τις μπριζόλες

  1. Βάζετε το αντικολλητικό τηγάνι να κάψει πάρα πολύ καλά.
  2. Μόλις αρχίσει να «καπνίζει» βάζετε τις μπριζόλες καλά σκουπισμένες και τις σωτάρετε και από τις δύο πλευρές να πάρουν χρώμα.
  3. Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε το βούτυρο, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το δεντρολίβανο. Αν χρειαστεί προσθέτετε και λίγο νερό.
  4. Κατεβάζετε τη θερμοκρασία στο 2-3 και τις αφήνετε να σιγοβράσουν έως να μαλακώσουν.
  5. Μπορείτε να τις συνοδεύσετε ακόμη με ρύζι ή πατάτες τηγανητές

Για τη πατατοσαλάτα

  1. Πλένετε καλά και βράζετε τις πατάτες σε αρκετό αλατισμένο νερό.
  2. Βράζετε και τα αυγά σφιχτά (8 λεπτά περιπου).
  3. Αφήνετε τις πατάτες να κρυώσουν λίγο,   τις κόβετε σε κυβάκια καθώς και το ένα αυγό σε μιά σαλατιέρα.
  4. Προσθέτετε τον άνηθο, τον μαϊντανό και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα.
  5. Σ΄ένα μπωλ ανακατεύετε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι.
  6. Τα ρίχνετε πάνω από τις πατάτες με το αυγό και ανακατεύετε απαλά.
  7. Στρώνετε την επιφάνεια και στολίζεται με το δεύτερο αυγό κομμένο σε φέτες.

 

Top