Βρίσκεστε εδώ
Home > ΓΕΥΣΕΙΣ > Γλυκές Αμαρτίες > Ρολλάκια κανέλας

Ρολλάκια κανέλας

Μικρά, ζουμερά, μυρωδάτα…. από αυτά που δεν σταματάς μόνο στο ένα και ειδικά όταν είναι χλιαρά!

Απλά, γλύφεις τα δάχτυλα και προχωράς στο επόμενο.

Επίσης, είναι μια ωραία και πρωτότυπη ιδέα να τα προσφέρετε σαν δώρο όταν σας   καλέσουν σε κάποιο σπίτι για καφέ.

Υλικά

  • 500 γρ αλεύρι    ΓΟΧ
  • 1 φακ μαγιά ξερή
  • 40 γρ ζάχαρη (2 κ.σ.)
  • 80 γρ βούτυρο λιωμένο όχι καυτό
  • 280 μλ γάλα χλιαρό
  • 1/4 κ γλ αλάτι
  • 1 κ γλ μπ πάουντερ (κοφτό)
  • 1 κ γλ σόδα (κοφτό)

Για τη γέμιση

  • 2 κ σ βούτυρο λιωμένο
  • 80 γρ ζάχαρη
  • 2 κ σ κανέλα

Για το γλάσο

  • 200 γρ άχνη
  • 1 κ.σ. βούτυρο προαιρετικά
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 1 βανίλια
  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο
  2. Ανοίγετε σε αλευρωμένη επιφάνεια και πάνω σε αντκολλητικό ένα φύλλο μακρόστενο 20×35 περίπου εκατοστά και 1,5 εκ. πάχος
    (σαν τα κρουασάν ) αλείφετε μ’ ένα πινέλο το λιωμένο βούτυρο πασπαλίζετε με την κανελοζάχαρη και τυλίγεται ρολό.
  3. Κόβετε 12 τεμάχια 2 εκ. περίπου και τα βάζετε σε βουτυρωμένο σκεύος αραιά μεταξύ τους.
  4. Σκεπάζετε με πετσέτα και τα αφήνετε να ξαναδιπλασιαστούν σε όγκο (μόλις κολλήσουν μεταξύ τους είναι έτοιμα)
  5. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 αέρα και μόλις είναι έτοιμα τα ψήνετε το πολύ για 15 λεπτά
  6. Σ’ ένα μπολ φτιάχνετε το γλάσο και τα περιχύνετε μόλις βγουν από το φούρνο
Top