Βρίσκεστε εδώ
Home > ΓΕΥΣΕΙΣ > Σπιτικές γεύσεις > Αρακάς – Μυρωδιές μανούλας

Αρακάς – Μυρωδιές μανούλας

Πολλοί θα πείτε «Μα, αρακάαα!». Μάλιστα, αρακά!!!

Πέρασαν οι γιορτές, όλοι μιλάνε για κραιπάλη, για διαιτες από Δευτέρα (την επόμενη, γιατι πάει κι αυτή), για την  υγιεινή διατροφή που πρέπει να υιοθετήσουμε κ.λ.π,κ.λ.π.

Οριστε, λοιπόν, ευκαιρία να ξεκινήσετε έναν από τους στόχους που βάλατε για το 2019. 

Υλικά

  • 400 γρ αρακά κατεψυγμένο 
  • 2 πατάτες  μέτριες
  • 2 καρότα μέτρια
  • 100 γρ χυμός ντομάτας
  • 2 κ σ γεμάτες πελτέ  τομάτας
  • 1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό  ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 κύβο λαχανικών

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε 2-3 κ σ ελαιόλαδο, ρίχνετε τον αρακά, τις πατάτες που έχετε κόψει στα 4, το κρεμμύδι  και τα καρότα σε ροδέλες.
  2. Ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ξεπαγώσει ο αρακάς.
  3.  Προσθέτετε  τον πελτέ και τον χυμό τομάτας, ανακατεύετε μια τελευταία φορά και ρίχνετε νερό, να σκεπάζει τον αρακά και τον κύβο.
  4.   Σκεπάζετε, χαμηλώνετε την εστία στο μισό και αφήνετε να βράσει για μια ώρα, ελέγχοντας τακτικά μήπως χρειαστεί να συμπληρώσετε λίγο νερό ακόμη.
  5. Λίγο πριν το τέλος, αλατοπιπερώνετε  και προσθέτετε τον άνηθο και ελαιόλαδο.
Top