Μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη επιλογή για όσους νηστεύουν τη Σαρακοστή
Παντρεύουμε τον «καλοκαιρινό» μπακαλιάρο με τα «χειμωνιάτικα» φασόλια σε μια πανδαισια χρωμάτων και γεύσεων
Υλικά
- 4 φιλέτα μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος
- 150 γρ. φρυγανιά τριμμένη περίπου
- 2. κ.σ μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. κοφτές πάπρικα γλυκιά
- 4 δαφνόφυλλα
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα φασόλια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου ή έστω μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σ΄ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα λαχανικά μας κομμένα σε φέτες εκτός από τον άνηθο και τον μαϊντανό και αλατίζουμε.
- Μόλις γυαλίσουν και μαραθούν ελαφρά ρίχνουμε την ντομάτα αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις και ρίχνουμε τα φασόλια.
- Προσθέτουμε λίγο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και να εξατμιστούν τα πολλά ζουμάκια
- Για τον μπακαλιάρο αφού τον ξεπαγώσουμε και τον αφήσουμε να στραγγίξει αφαιρούμε την πέτσα και τραβάμε τα πολλά νερά με χαρτί κουζίνας. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Σ’ ένα πιάτο ανακατεύουμε τη φρυγανιά, την πάπρικα και τον μαϊντανό «πανάρουμε» τα φιλέτα και τα βάζουμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε στους 180 αέρα για 30 λεπτά περίπου και γυρίζουμε το ψάρι αν χρειάζεται.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα με λίγο ελαιόλαδο, μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο και το ψάρι μας.