Βρίσκεστε εδώ
Home > ΓΕΥΣΕΙΣ > Γεύσεις από Ελλαδα > Μπακαλιάρος με σαλάτα φασόλια

Μπακαλιάρος με σαλάτα φασόλια

Μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη επιλογή για όσους νηστεύουν τη Σαρακοστή

Παντρεύουμε τον «καλοκαιρινό» μπακαλιάρο με τα «χειμωνιάτικα» φασόλια σε μια πανδαισια χρωμάτων και γεύσεων

Υλικά

  • 4 φιλέτα μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος
  • 150 γρ. φρυγανιά τριμμένη περίπου
  • 2. κ.σ μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. κοφτές πάπρικα γλυκιά
  • 4 δαφνόφυλλα

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα φασόλια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου ή έστω μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σ΄ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα λαχανικά μας κομμένα σε φέτες εκτός από τον άνηθο και τον μαϊντανό και αλατίζουμε.
  3. Μόλις γυαλίσουν και μαραθούν ελαφρά ρίχνουμε την ντομάτα αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις και ρίχνουμε τα φασόλια.
  4. Προσθέτουμε λίγο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και να εξατμιστούν τα πολλά ζουμάκια
  5. Για τον μπακαλιάρο αφού τον ξεπαγώσουμε και τον αφήσουμε να στραγγίξει αφαιρούμε την πέτσα και τραβάμε τα πολλά νερά με χαρτί κουζίνας. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  6. Σ’ ένα πιάτο ανακατεύουμε τη φρυγανιά, την πάπρικα και τον μαϊντανό «πανάρουμε» τα φιλέτα και τα βάζουμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  7. Ψήνουμε στους 180 αέρα για 30 λεπτά περίπου και γυρίζουμε το ψάρι αν χρειάζεται.
  8. Σερβίρουμε τη σαλάτα με λίγο ελαιόλαδο, μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο και το ψάρι μας.
Top