Βρίσκεστε εδώ
Home > ΓΕΥΣΕΙΣ > Γεύσεις από Ελλαδα > Αλευρόπιτα… για την Κυριακή της Τυρινής

Αλευρόπιτα… για την Κυριακή της Τυρινής

Τελευταία Κυριακή της Αποκριάς. Η Κυριακή της Τυρινής, όπου κατά  το  έθιμο, στο κυριακάτικο τραπέζι πρωταγωνιστεί το τυρί

Και η αλευρόπιτα είναι ιδανική να το στολίσει.

Για ένα ταψί 25×40 εκ θα χρειαστούμε

Υλικά

  • 5 χούφτες αλεύρι γεμάτες
  • 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 3 αυγά
  • ελάχιστο αλάτι
  • 1-1 1/2 ποτήρια νερό
  • πιπέρι
  • ρίγανη ξερή
  • δυόσμο ξερό
  • μπόλικο φυτικό βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 β., αντιστάσεις και αλείφουμε γενναιόδωρα με το φυτικό βούτυρο. Το βάζουμε στο φούρνο όση ώρα ετοιμάζουμε το χυλό μας
  2. Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι, τα μυρωδικά, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και το νερό σιγά-σιγά μέχρι να έχουμε έναν πηχτό χυλό.
  3. Απλώνουμε το χυλό στο ταψί, πασπαλίζουμε στην επιφάνεια με τη φέτα και προσθέτουμε με ένα κουταλάκι  του γλυκού επιπλέον φυτικό βούτυρο σε διάφορα σημεία.
  4. Βάζουμε πάλι το  ταψί στο φούρνο και το ψήνουμε για 30′ – 40′ ή έως ότου ροδίσει η επιφάνεια.
Top