Βρίσκεστε εδώ
Home > ΘΕΑΤΡΟ - CINEMA - TV > Movie History > Ο Άσωτος: Μία από τις ποιο όμορφες και δυνατές ταινίες

Ο Άσωτος: Μία από τις ποιο όμορφες και δυνατές ταινίες

Από τις πιο συναισθηματικἐς ταινίες του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου

Από τις ποιο όμορφες και δυνατές ταινίες. Αριστούργημα! Κινηματογραφική διασκευή της οπερέτας «Η καρδιά του Πατέρα» του Νίκου Χατζηαποστόλου από την Μαρία Πλυτά που είχε τάση να ασχολείται με τέτοιες μεταφορές στη μεγάλη οθόνη (Ο βαφτιστικός, Το κορίτσι της γειτονιάς).

Η ταινία που έχει φόντο ένα νησί (ο τόπος δράσης είναι η Κάρυστος) παλιομοδίτικη, ξεπερασμένη ακόμα και στην εποχή της και φοβερά προβλέψιμη (από τα πρώτα πλάνα έχεις καταλάβει ουσιαστικά το τέλος), έχει αρκετά στοιχεία εγχωρίου μελό και διδακτικό χαρακτήρα.


Πάντως δεν είναι πολύ κακή και ανάμεσα σε αυτούς που κλέβουν την παράσταση είναι και η όμορφη (και νεαρή τότε) Ζωζώ Σαπουντζάκη που «πριμοδοτείται» από τη σκηνοθεσία.

Πρωταγωνιστές: Νίκος Μοσχονάς, Ανδρέας Ντούζος, Ξένια Καλογεροπούλου, Παντελής Ζερβός, Δήμος Σταρένιος και ο Βασίλης Καΐλας

Ο γιος ενός ταβερνιάρη επιστρέφει στο νησί του καταχρεωμένος και χωρίς να έχει πάρει το πτυχίο του δικηγόρου, για το οποίο σπούδαζε στην Αθήνα, και ο πατέρας του, για να τον γλυτώσει από τη φυλακή, αναγκάζεται να ξεπουλήσει την περιουσία του.

πηγή φωτογραφιών: Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Top