Βρίσκεστε εδώ
Home > ΜΟΥΣΙΚΗ > Music History > Phil Taylor: Ο “Philthy Animal” των Motörhead

Phil Taylor: Ο “Philthy Animal” των Motörhead

Γνωστός στους οπαδούς ως “Philthy Animal”, ο Taylor εντάχθηκε στο Motörhead το 1975 και εμφανίστηκε στα πρώτα επτά άλμπουμ τους, συμπεριλαμβανομένων των πεμπτουσιωδών δίσκων όπως η Overkill του 1979 και ο Ace of Spades του 1980

Πρώτη του ηχογράφηση με το συγκρότημα ήταν το άλμπουμ “On Parole”, ενώ σύστησε τον κιθαρίστα Έντι “Fast” Κλαρκ ο οποίος πήρε τη θέση του Λάρι Γουόλις.

Το 1977 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ “Motörhead” μπαίνοντας στο βρετανικό Top-50 και γνωρίζοντας επιτυχία με το σινγκλ “Louie, Louie”.Ο Τέιλορ αποτέλεσε τη ραχοκοκκαλιά του βαρύ και γρήγορου ήχου του συγκροτήματος, επηρεάζοντας με το στυλ του τα μουσικά κινήματα του thrash και του speed metal.


Συγκροτήματα όπως οι Metallica, οι Anthrax, οι Slayer, κ.α. .Έφυγε από το συγκρότημα το 1984,  για να επιστρέψει τρία χρόνια αργότερα το 1987, και παρέμεινε  μέχρι το 1992.

Ο Τέιλορ ασχολήθηκε και πάλι με τη μουσική το 2005 όταν συμμετείχε στο συγκρότημα The Web of Spider με τον κιθαρίστα του Iggy Pop, Γουάιτι Κιρστ και τον μπασίστα Μαξ Νος. Το 2007, συμμετείχε στο πρότζεκτ Capricorn και την επόμενη χρονιά συνεργάστηκε με τον πρώην κιθαρίστα των W.A.S.P., Κρις Χολμς.Το 2014, ο Taylor επανενώθηκε με την Motörhead κατά τη διάρκεια της συναυλίας τους στο National Indoor Arena στο Μπέρμιγχαμ

Το 2014, ο Taylor επανενώθηκε με την Motörhead κατά τη διάρκεια της συναυλίας τους στο National Indoor Arena στο Μπέρμιγχαμ.

Top