Βρίσκεστε εδώ
Home > ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ > Ζώδια > Προβλέψεις Μαΐου, 1ο δεκαπενθήμερο

Προβλέψεις Μαΐου, 1ο δεκαπενθήμερο

O Μάιος, o πιο ανοιξιάτικος μήνας, αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αρκετούς

Η όψη μεταξύ του Ερμή και του Πλούτωνα, είναι μία αρκετά δύσκολη συγκυρία, που θα προκαλέσει αδυναμία επίλυσης προβλημάτων, αλλά και μία στάση αρκετά προκλητική και εριστική.

Στις 5 Μαΐου η Νέα Σελήνη στο Ταύρο, δίνει οικονομική ελπίδα σε πολύ κόσμο από τη μία, ενώ από την άλλη, η Αφροδίτη από το Κριό, σε τεταμένη όψη με το Πλούτωνα και το Κρόνο, προξενεί ένταση και αδιέξοδο στις σχέσεις.


Πάμε να δούμε ένα προς ένα όλα τα ζώδια:

ΚΡΙΟΣ

Επειδή θεωρείς πως τον τελευταίο καιρό, άλλαξες και ξεβόλεψες τη ζωή σου, ευελπιστείς οι τελευταίες μέρες του μήνα να σου προσφέρουν τουλάχιστον μια εξασφάλιση και μία τακτοποίηση εκκρεμοτήτων  ώστε να μπορέσεις να ξενοιάσεις.  Η πλανητική επίδραση που δέχεσαι, σε εξαναγκάζει να προσπαθήσεις διπλά, σε καταστάσεις που σου φαίνονται ανυπέρβλητες, αλλά στο τέλος ο θρίαμβος να έχει τη διπλή βαρύτητα.  Είναι σημαντικό, να δοθείς με πίστη και δύναμη στην ολοκλήρωση ενός σκοπού. Η Νέα Σελήνη στο Ταύρο, αποτελεί για εσένα μια ελάφρυνση οικονομική και μία βελτίωση στο τρόπο ζωής, ωστόσο καλό είναι να φανείς συνετός με τα χρήματα.

ΤΑΥΡΟΣ

Η εβδομάδα ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, μιας και η Νέα Σελήνη στο ζώδιό σου, είναι ένας οιωνός πως δε χρειάζεται να ανησυχείς για την επιβίωσή σου. Οι πλανητικές επιδράσεις θα συντελέσουν, ώστε το διάστημα αυτό η ζωή σου να πάρει μία γεύση απόλαυσης και καλοπέρασης. Όμως, βλέπεις πως οι νέες καταστάσεις, απαιτούν μεγάλη δόση ευελιξίας, κάτι για το οποίο δε φημίζεσαι απαραίτητα. Παράλληλα,ίσως νιώθεις παρεξηγημένος απο ένα δικό σου άτομο, κάτι που θα σε οδηγήσει σε μία μίνι-επανάσταση, αποκαθιστώντας το κύρος σου. Κάτι είναι και αυτό.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Είσαι έτοιμος να τα δώσεις όλα και να ακολουθήσεις αυτόν που θα σου υποσχεθεί περιπέτεια και ρίσκο, ανταλλάσσοντας ευχάριστα μια πληκτική καθημερινότητα που σε πνίγει. Το τετράγωνο της Αφροδίτης με το Κρόνο, σε ωθεί στην αναζήτηση διαφυγής, την οποία ίσως και βρεις, αλλά θα πρέπει να ξέρεις πως ό,τι αφήνεις πίσω σου, θα είναι οριστικό. Στην αναζήτηση της αρμονίας στη ζωή σου, η σωστή τακτική είναι να αποκλείσεις τα άτομα εκείνα από τη καθημερινότητά σου που θεωρείς πως έχουν αρνητική επίδραση πάνω σου, είτε επειδή κριτικάρουν αδιάκοπα, είτε επειδή σου τονίζουν μονίμως την αρνητική πλευρά της ζωής.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Είναι η στιγμή που επιθυμείς ένα διάλειμμα από τη πίεση στη σχέση, ενώ διψάς για κατανόηση από τους γύρω σου και υποστήριξη στα οικογενειακά σου θέματα, τα οποία σε βάζουν σε σκέψη. Στη ζωή σου εισβάλουν νέα πρόσωπα που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις μετέπειτα προσωπικές σου εξελίξεις. Ίσως χρειαστεί να δείξεις την ευαίσθητή σου πλευρά και να φροντίσεις ή να συντρέξεις κάποιον που μπορεί να χρειαστεί τη βοήθειά σου. Στη δουλειά, έρχονται έτσι τα πράγματα που θα γνωρίσεις υποστήριξη και προώθηση, περνώντας σε νέα καθήκοντα, αλλά και νέες υποχρεώσεις. Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις, είναι οι πισώπλατες συμμαχίες εναντίον σου από κάποιους, που θα προσπαθήσουν αν σε βάλουν στο μάτι του κυκλώνα.

ΛΕΩΝ

Παρά τις αμφιβολίες των τελευταίων ημερών, ξεκινάς δυναμικά την εβδομάδα, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου. Ίσως είναι το πέρασμα του Ήλιου στο Ταύρο, που σου πρόσθεσε μία έπαρση αλλά και όρεξη για δημιουργικά πράγματα, νέους στόχους και καλά οργανωμένα σχέδια. ίσως πάλι, η Αφροδίτη στο Κριό σου δίνει μία σιγουριά για τις κατακτήσεις σου και την ερωτική σου επίδραση. Πέρα από αυτό όμως, τα θέματα με τα οποία θα έρθεις τις μέρες αυτές σε  επαφή, δεν σου είναι και τα πιο ευχάριστα. Ένα θα μπορούσε να είναι το παρελθόν σου, ενώ το άλλο, το γεγονός πως ο χρόνος τρέχει ξέφρενα, χωρίς να σου κάνει καμία εξαίρεση,  προκαλώντας σου απανωτούς πανικούς. Το πως θα τον αξιοποιήσεις,  είναι στο χέρι σου.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Δεν έχεις ιδιαίτερη διάθεση να ασχοληθείς με τα του οίκου σου τις μέρες αυτές, γι αυτό και βρίσκεις τις ξένες υποθέσεις πιο ενδιαφέρουσες, ακριβώς γιατί σου δίνεται η ευκαιρία να αποσπαστείς από άβολα προσωπικά θέματα.  H εβδομάδα θα κυλήσει μάλλον αρμονικά, δίνοντάς σου την ευκαιρία να ασχοληθείς με πιο ευχάριστα πράγματα, χαλαρώνοντας και αφήνοντας για λίγο τον έλεγχο των καταστάσεων. Παράλληλα, θα έχεις τη περιέργεια να ανακαλύψεις τι υπάρχει πέρα από τον ορίζοντά σου, επεκτείνοντας πνεύμα, γνωριμίες και δουλειές, κάτι στο οποίο θα σε βοηθήσει η διπλωματία και η επικοινωνιακή σου εγρήγορση. Ας προσέξεις όμως κάποιες δυσάρεστες κουβέντες, οι οποίες μπορεί να έχουν ακόμη πιο δυσάρεστες εξελίξεις.

ΖΥΓΟΣ

Μία προσπάθεια να αποφύγεις κάτι ή να ξεφύγεις από κάτι που σε πιέζει, καταβάλλεις τις μέρες αυτές, ωστόσο όχι με απόλυτη επιτυχία. Η δικαιολογία της συνεχούς απασχόλησης, ώστε η σκέψη σου να αποπροσανατολιστεί, δε θα διαρκέσει πολύ. Κάποιοι κάνετε σχέδια με το σύντροφο, αλλά με μία μικρή επιφύλαξη, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και οι καλοθελητές καραδοκούν. Στην εργασία, μπορείς να βασιστείς στο μεγάλο σου ταλέντο, που είναι η ικανότητά σου να είσαι ο καλύτερος team player που γνωρίζεις, κερδίζοντας εύνοια και ευκαιρίες. Ο Μάιος θα σε βρει σε αρκετά καλή φόρμα, αλλά κάποια θέματα στην οικογένεια θα απαιτήσουν τη συμβολή και το ενδιαφέρον σου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Την εβδομάδα αυτή θα είναι σα να χρειαστεί να σκάψεις βαθιά, ώστε να ξεθάψεις  έναν θησαυρό: τις επιθυμίες, τις σκέψεις, τις ικανότητες και τα οράματά σου. Προς το τέλος του μήνα, θα πρέπει να επιστρατεύσεις όλη σου τη πειθώ αλλά και την τέλεια στρατηγική σου, ώστε να έχεις εξελίξεις και επιτυχία, βασιζόμενος στις δυνάμεις σου και όχι σε κάποιον φύλακα -άγγελο. Το αν θα κερδηθεί κάτι ή θα χαθεί, θα εξαρτηθεί άμεσα από το πόσο σωστά ή λάθος αξιοποιείς καταστάσεις και αξιολογείς σωστά τις προθέσεις των άλλων. Γι αυτό η πειθαρχία, μαζί με τη σωστή προετοιμασία, θα σε συντροφεύσουν, μέχρι και τις αρχές του επόμενου μήνα. Η αντίθεση του κυβερνήτη σου Άρη με το Δία, θα σε ξεσηκώσει για μεγάλα σχέδια. Αν η οργάνωση και η μεθοδικότητα τα χαρακτηρίζουν, θα εισπράξεις και καρπούς.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Καθόλου άσχημα δε θα πάει η τελευταία εβδομάδα του μήνα. Ο Ερμής από τη θέση που είναι ενδυναμώνει το επιχειρηματικό σου πνεύμα, κάνοντάς σε πιο εύστροφο σε σχέση με συμφωνίες και επαγγελματικές χειραψίες, αλλά ταυτόχρονα σε κάνει να ρισκάρεις και να έχεις μία υπέρμετρη αισιοδοξία και πίστη στις δυνάμεις σου. Ειδικά τις πρώτες μέρες του μήνα, η αντίθεση του Άρη με το Δία, θα επιφέρει ένα χάσιμο του μέτρου και μία τάση για ασυδοσία. Οικονομική και πάσης φύσεως. Η γνωστή σου φιλοσοφία όσον αφορά τη ζωή, επανέρχεται και εμπνέεσαι, έστω και αν συχνά αντιμετωπίζεις αντιξοότητες. Η αναδρομή του Πλούτωνα και του Κρόνου, σε προετοιμάζουν να αντιμετωπίσεις οικονομικές ατασθαλίες του παρελθόντος, που τώρα απαιτούν οριστική λύση.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Προς στιγμήν, φαίνεται να έχεις αυτό που χρειάζεσαι, δηλαδή αρκετούς φίλους να υποστηρίζουν τις απόψεις και τα καμώματά σου, καθώς επίσης και ερωτικό ενδιαφέρον. Το πραγματικά θετικό είναι πως είσαι σε ετοιμότητα να εκμεταλλευτείς σωστά τη κάθε ευκαιρία που θα εμφανιστεί και θα σου υποσχεθεί κάτι περισσότερο, από αυτό που ήδη έχεις. Αν και σπάνιο για σένα, αλλά τις μέρες αυτές ο ενθουσιασμός σε συνοδεύει, ενώ θα πρέπει να δείξεις τη δέουσα προσοχή στις συνθήκες και τις προϋποθέσεις μίας εργασίας. Όσον αφορά τη σχέση και τα ερωτικά σου, κάνε απλά αυτό που έχεις υποσχεθεί και μην γκρεμίζεις προσδοκίες άλλων. Το τετράγωνο της Αφροδίτης με το Κρόνο, θα σου υπενθυμίσει πως δεν έχεις περιθώριο λαθών.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Στα όριά σου νιώθεις πως φτάνεις, με την είσοδο του μήνα, αφού κάτι που λάμβανε χώρα συστηματικά στη ζωή σου, ή η επαφή με ένα άτομο, σου δημιουργεί το αίσθημα πως σε κουράζει και σε εξαντλεί, ενώ παράλληλα δε σε εξελίσσει σε κανένα επίπεδο. Γι αυτό θα περάσεις στη διαδικασία να απαλλαγείς από κάποιες παρουσίες, χωρίς ιδιαίτερες ενοχές. Η αναδρομή του Κρόνου στον Αιγόκερω, αλλά και το τετράγωνό του με την Αφροδίτη, σε αναγκάζει να αντικαταστήσεις τα αισθήματα με έμπρακτες και έξυπνες κινήσεις,  να κατανοήσεις και να δεχτείς πως κάποια πράγματα είναι αναπόφευκτα και απλά συμβαίνουν, ίσως για να μας ωθήσουν να κλείσουμε ενα κεφάλαιο, ανοίγοντας ένα καινούριο.

ΙΧΘΕΙΣ

Μία ένταση θα υπάρξει τις ημέρες αυτές και ίσως έρθεις σε αντιπαράθεση με το σύντροφο. Αν και ίσως δεν είναι η καλύτερη συμβουλή που θα ήθελες τώρα να ακούσεις, σκέψου ωστόσο το ενδεχόμενο να κάνεις κάποιες παραχωρήσεις, προσωρινά, έτσι για να βρεις την ησυχία σου, ή να κερδίσεις χρόνο. Συγκεντρώσου στον εαυτό σου και τις ανάγκες που αφήνεις ανεκπλήρωτες. Το τρίγωνο του Ήλιου με το Πλούτωνα, σε ευνοεί και επιδρά λυτρωτικά και θεραπευτικά πάνω σου, σε ψυχολογικό επίπεδο.  Δεν είναι οι ιδανικές συνθήκες να πάρεις μία απόφαση σημαντική, αλλά ούτε να δεσμευτείς με συμβόλαια και άλλες γραφειοκρατικές πράξεις, που μπορεί να σε βάλουν δε διαδικασίες δυσάρεστες

Ματίνα Πάτζαλη

e-mail επικοινωνίας
mpatzali@web.de

Top