Βρίσκεστε εδώ
Home > ΜΟΥΣΙΚΗ > Music History > Vince Clarke: Ο Mr Depeche Mode – Erasure – Yazoo

Vince Clarke: Ο Mr Depeche Mode – Erasure – Yazoo

Ο Vince Clarke είναι μουσικοσυνθέτης, DJ και δισκογραφικός παραγωγός

Ένας μουσικός πολύ ιδιαίτερος υπό την έννοια ότι έχει ιδρύσει όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τρία επιτυχημένα βρετανικά συγκροτήματα χορευτικής ηλεκτροποπρόκ, που παίζανε τα ’80s,  οι Depeche Mode, οι Erasure και Yazoo.

Το 1980, ο Vince Clarke εγκατέλειψε τους Depeche Mode ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ «Speak and Spell» με το οποίο έκαναν το ντεμπούτο τους.


Για τους θρυλικούς Yazoo που με τις ιδιαίτερες μουσικές συνθέσεις του Vince Clarke και τη βελούδινη φωνή της τραγουδίστριας Alison Moyet, κατάφεραν να δημιουργήσουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της δεκαετίας του 80.

Tο 1985 δημιούργησε τους Erasure μαζί με τον Andy Bell και Θεωρούνται ως ένα από τα πιο επιτυχημένα και μακροβιότερα συγκροτήματα σε αυτό το χώρο. Υπολογίζεται πως έχουν πουλήσει περισσότερα από 26 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Ο Vincent John Martin γεννήθηκε στο South Woodford, Essex και στη συνέχεια μετακόμισε στο Basildon, Essex. Αρχικά σπούδασε  βιολί και στη συνέχεια πιάνο.

To 2011 o Vince Clarke και ο Martin Gore θα  ξαναβρεθούν  μουσικά μετά από τριάντα χρόνια που ήταν μαζί στους Depech Mode για το νέο τους πρότζεκτ VCMG που θα  τους φέρει και πάλι μαζί στο στούντιο για πρώτη φορά από τότε.

Οι Clarke και Gkor θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τους EP με remixes και κυκλοφόρησε στα ράφια των δισκοπωλείων την άνοιξη του 2012.

Top