Βρίσκεστε εδώ
Home > ΜΟΥΣΙΚΗ > Rockland > Rockland #96 – Warriors of the world (Manowar)

Rockland #96 – Warriors of the world (Manowar)

Η χώρα σε συνέχεια του μέγιστου περσινού γεγονότος, της έλευσης δηλαδή 6 από τα καλύτερα,Thrash και classic Metal, συγκροτήματα, είχε τη χαρά και την τιμή να υποδεχτεί, τους Manowar

Ένα γκρουπ με συγκεκριμένο, επαναλαμβανόμενο ύφος, πολεμικού ανακοινωθέντος, μιας άλλης εποχής, με στοιχεία που σε άλλους αρέσει και σε άλλους -πιθανόν- να προκαλεί βαρεμάρα. Όπως και να τους «διαβάσει» κάποιος, οι Manowar πέρα από το στυλ τους σε στίχους και outfit, παράγουν εξαιρετική μουσική, από τις παρυφές του κλασσικού μέταλ, ως όμορφες μπαλάντες με πολεμικά ξεσπάσματα.

Το σαββατοκύριακο αυτό, και μέσα στην μεγάλη γκάμα τραγουδιών και δίσκων που μας μεγάλωσαν πάνω από 30 χρόνια, επιλέγουμε 2 δίσκους και αντίστοιχα singles που μπορούν άνετα ,να γίνουν οδηγός σε νεότερους ώστε να μελετήσουν το συγκρότημα. Φυσικά οι over 40 years ξέρουν και εκτιμούν τις κλασσικές τους επιτυχίες.


Σήμερα θυμόμαστε το album του 2002 «Warriors of the world», που ακούστηκε αρκετά στην Ευρώπη και έκανε ιδιαίτερες πωλήσεις στην κέντρο-βόρεια Ευρώπη (Γερμανία, Αυστρία, Σουηδία κτλ) αλλά και στην χώρα μας, που έχει ένα ιδιαίτερα φανατικό κοινό. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο album υπάρχει και μία εκτέλεση του Nessun Dorma του …Πουτσίνι και το American Trilogy που μιλάει για τον αμερικάνικο εμφύλιο.

Είναι επίσης γεγονός ότι στις μέρες μας πολλοί θα εκμεταλλευτούν αυτό το παλαιό, πολεμικό στυλ για να πολιτικοποιήσουν τα πάντα, σε μια εποχή που ξυπνούν ιδέες και απόψεις που μπορούν να στηριχτούν στη δημοφιλία του γκρουπ. Το μόνο που μπορούν να καταφέρουν, είναι να αποδείξουν ότι η μουσική μπορεί να τους απομακρύνει από τη διαδικασία να προωθήσουμε πολεμικές ιδέες.

Φυσικά στην τέχνη (σινεμά, θέατρο, κόμικς) υπάρχουν και αυτά τα είδη που αναβιώνουν εποχές, με σπαθιά, αλλά αυτό δεν είναι υποχρεωτικό να βάζει μια στάμπα στο συγκρότημα, γιατί τότε θα έπρεπε να χουμε απομονώσει και τους Saxon, και τις παραστάσεις που κάνουν τα τελευταία χρόνια οι Maiden.

Ας μείνουμε μακριά, λοιπόν, από αποκωδικοποιήσεις πάνω στο μέταλ, που αγαπάμε κι ας απολαύσουμε την μουσική που μας ενώνει. Άλλωστε οι Manowar έχουν 2 ειδών, οπαδούς. Αυτούς που τους θεοποιούν και όσους δεν τους ακούν ούτε με …σφαίρες, κατά το κοινώς λεγόμενο.

Σε ότι αφορά την προσωπική μου πινελιά, θα έλεγα ότι θα ήταν μουσική αμαρτία να πω ότι δεν μ αρέσουν, όσο κι αν θεωρώ παρωχημένο το στυλ της εμφάνισης. Θα έλεγα ότι βρίσκομαι κάπου στην μέση σε ότι αφορά το κοινό που τους ακούει. Ήταν όμως μια καλή ευκαιρία αυτή η χώρα που πλήττεται από ήχους που παραπέμπουν σε μια σαλάτα σαπισμένη και απευθυνόμενη σε κουφούς….να έχουμε καλεσμένους από την ιστορία της παγκόσμιας μουσικής.

Υ.Γ. Το κείμενο έχει γραφτεί πριν από την συναυλία της Παρασκευής

«This fucking hot here Sao Paolo!
The Brasilian fans kickin Fuckin Ass!
Fuckin true Manofans.
Argentina!
We pleasure to be here in Buenos Aires.
Buenos Aires.
Some crazy Fucking people tonight in Rio!
This is one hell of a Fucking audience!
Standing right there with the big tits. How are you?
This is our first time in Brazil.
In the Czech Fucking Repubilc.
The fabully Heavy Metal in Italy.
And we will reaturn again to tell all of these fucking bastards FUCK YOU!
Switzerland.
We came to Zurich tonight with the understanding that the sound police did
want us to play.

Then we want Manowar to play now!
In hungry motherfucker in pruther past.
Tonight Manowar records Live in Portugal.
The very special city of Bastards.
Are you cray motherfuckers in Halle?!?
Germany tonight.
We are recording a Live album in the Philipshalle.
Pass off!
You know that the Fans mean everything to Us!
And now you are report in the fire of truth Heavy Metal.
Auf hector scheisse.
Spain. Hola.
Last night in the tour here in the Leipzig.
Nobody can stop the Heavy Metal Fans.
We will return KILL!!!
The guard people here who don’t like Manowar. (Peoples FUCK YOU!)»

Top