Βρίσκεστε εδώ
Home > ΓΕΥΣΕΙΣ > Σπιτικές γεύσεις > Φακόρυζο πιλάφι

Φακόρυζο πιλάφι

Βάλτε τη φαντασία σας, συνδυάστε υλικά και μαγειρέψτε το ρύζι αλλιώς – αυτό το φακόρυζο θα σας εκπλήξει ευχάριστα!

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 2 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. ρύζι για πιλάφι (μακρύκοκκο)
  • 2 φλ. μαγειρεμένες φακές (από το χτεσινό τραπέζι)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • γιαούρτι με δυόσμο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε να φτιάξουμε το φακόρυζο, ξεπλένοντας πρώτα το ρύζι κάτω από τρεχούμενο νερό. Το αφήνουμε να μουλιάσει για 20΄ σε μπολ με νερό να το καλύπτει.
  2. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 10΄, έως ότου ροδίσουν. Βγάζουμε τα μισά κρεμμύδια και τα φυλάμε για αργότερα.
  3. Στο τηγάνι με τα υπόλοιπα κρεμμύδια προσθέτουμε το νερό. Στραγγίζουμε το ρύζι και το προσθέτουμε. Αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε να πάρει βράση.
  4. Το σιγοβράζουμε μισοσκεπασμένο για 10΄.
  5. Προσθέτουμε τις φακές κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει βράση, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 15΄ έως ότου απορροφηθούν όλα τα υγρά. Δεν ανακατεύουμε.
  6. Το σερβίρουμε στα πιάτα ισομοιράζοντας τα υπόλοιπα κρεμμύδια σε κάθε μερίδα. Σερβίρεται κρύο ή ζεστό. Προσωπικά, το λατρεύω με γιαούρτι και ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο.

Μυστικά για τέλειο φακόρυζο

Μουλιάζουμε το ρύζι για να φουσκώσει και να αποβάλλει το άμυλο του.


Καραμελώνουμε πάντα τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά και για πολύ ώρα.

Έτσι αποβάλλουν τα σάκχαρα τους και γλυκαίνουν.

πηγή
Top