e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Σπιτικές γεύσεις

Φιλέτο ψαριού με λαχανικά

Το καλοκαίρι που η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα, σίγουρα δε θα θέλαμε να φάμε κάτι το οποίο θα μας «βαρύνει» και θα μας κάνει να νοιώθουμε ληθαργικοί. Γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο, προτιμούμε ελαφριές συνταγές οι οποίες όμως δεν παύουν να είναι νόστιμες και θρεπτικές

Υλικά

  • 4 φιλέτα λαβράκι ή λιθρίνι
  • 1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μέτρια καρότα κομμένα σε λωρίδες
  • 2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε λωρίδες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κ.γ. τριμμένη φλούδα λεμονιού
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • χυμό 1/2 λεμονιού
  • αλατοπίπερο
  • 1/8 κ.γ. φύλλα αποξηραμένο εστραγκόν (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα καρότα 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  2. Προσθέτουμε την πιπεριά,κολοκυθάκια, το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό, το αλάτι και εστραγκόν. Βράζουμε για 1-2 λεπτάκια να μαραθούν.
  3. Βάζουμε τα φιλέτα μας σε λαδομένο πυρέξ, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και απλώνουμε απάνω και γύρω από τα φιλέτα με κουτάλι τη σάλτσα λαχανικών.
  4. Ψήνουμε 25 έως 30 λεπτά περίπου.