Βρίσκεστε εδώ
Home > ΓΕΥΣΕΙΣ > Σπιτικές γεύσεις > Χοιρινό με πορτοκάλι και γιαούρτι

Χοιρινό με πορτοκάλι και γιαούρτι

Το χοιρινό με πορτοκάλι και γιαούρτι είναι ένα απολαυστικό πιάτο με κρεμώδη σάλτσα ευπαρουσίαστο και ιδανικό για μπουφέ

Υλικό

  • 500 γρ. χοιρινή τηγανιά
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 πορτοκάλια (χυμός)
  • 1 γιαούρτι
  • κόλιανδρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα
  • μπούκοβο
  • θρούμπι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, προσθέτουμε τη πάπρικα, το μπούκοβο και το κόλιανδρο και το σοτάρουμε
  2. Όταν εξατμιστούν τα υγρά σβήνουμε με κρασί
  3. Προσθέτουμε το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού
  4. Το κρέας θα βράσει με τα υγρά που προσθέσατε σε κλειστή κατσαρόλα
  5. Αν δείτε τα υγρά να εξατμίζονται μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό ή ζωμό λαχανικών
  6. Όταν το κρέας ψηθεί αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα φυλλαράκια των μυρωδικών και το γιαούρτι και ανακατεύουμε
  7. Αφήνουμε να τραβήξει λίγο το κρέας στη σάλτσα και σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά…

  • Μία ώρα πριν μαγειρέψετε το κρέας αφήστε το να μαριναριστεί στα μπαχαρικά.
  • Συνοδέψτε το με ριζότο ή με ζυμαρικά της αρεσκείας σας
πηγή
Top