Βρίσκεστε εδώ
Home > ΘΕΑΤΡΟ - CINEMA - TV > Movie History > Cobra: Αναμφισβήτητα, μια από τις πιο cult κινηματογραφικές ταινίες της δεκαετίας του ’80

Cobra: Αναμφισβήτητα, μια από τις πιο cult κινηματογραφικές ταινίες της δεκαετίας του ’80

Τo 1986 o Sylvester Stallone ήταν ένας Ημίθεος. Action Movie Star πρώτου μεγέθους, με τα Rocky IV και Rambo II ήδη στο resume του.

Πάμε ενα αφιερωματάκι στο φοβερό action movie Cobra.

Δέυτερη συνεργασία του Stallone με τον ελληνοκαναδό σκηνοθέτη George Cosmatos μετά το Rambo II. To σενάριο είναι του ίδιου του Sylvester Stallone.


Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα Fair Game της Paula Gosling , η οποία αργότερα γυρίστηκε υπό τον τίτλο αυτό το 1995.

Οι πρώτες σκέψεις ιδέες του Stallone στο σενάριο ήταν να κάνει μια ταινία στύλ σαν το Beverly Hills cop χωρίς κωμικό στοιχείο αλλά με πολύ δράση την οποία το στούντιο απέρριψε ως υπερβολικά ακριβή.

Το προηγούμενο σχέδιο του σεναρίου του Sylvester Stallone είχε πολλές διαφορές από τα μεταγενέστερα σχέδια και την τελική ταινία.

Ο Brian Thompson έλαβε οντισιόν επτά φορές προτού προσληφθεί. Στην τέταρτη ακρόαση συναντήθηκε με τον Stallone, ο οποίος σκέφτηκε ότι ο Thompson ήταν πολύ ωραίος για να παίξει τον  Night Slasher.

Την ταινία συμμετέχει η τότε σύζυγος του Sylvester Stallone και φωτομοντέλλο, Brigitte Nielsen.

Ωραίες εποχές…τότε που το σενάριο μιας ταινία δράσης δεν υπονοούσε καν πως ο ήρωας είχε σεξουαλικές επαφές με την protégé του. Σήμερα όλο και κανά μπουτάκι θα βλέπαμε, κανά προφίλ από στήθος, τίποτα αναστεναγμούς.

Top