Βρίσκεστε εδώ
Home > ΓΕΥΣΕΙΣ > Διεθνής Κουζίνα > Πένες στο φούρνο με τέσσερα τυριά

Πένες στο φούρνο με τέσσερα τυριά

Εξαιρετικό φαγητό για όλη την οικογένεια!

Υλικά

  • 500 γρ. πένες
  • 1 δόση μπεσαμέλ
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 3/4 φλ. τσαγιού τυρί ροκφόρ θρυμματισμένο [*]
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί κασέρι
  • 1 φλ. τυρί τριμμένο γκούντα ή ένταμ 
  • 1 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένη γραβιέρα με ήπια γεύση
  • αλάτι πιπέρι 
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ για πασπάλισμα

Πώς το φτιάχνουμε!

  1. Βράζετε τις πένες  σε άφθονο αλατισμένο νερό, “αλ τέντε”,σύμφωναμε τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε στην άκρη. 
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
  3. Φτιάχνετε σε κατσαρόλα τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Όταν είναι σχεδόν έτοιμη προσθέτετε όλα τα τυριά εκτός από το τσένταρ και ανακατεύετε γρήγορα μέχρι να λιώσουν. 
  4. Κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε να ενσωματωθεί. Προσθέτετε λίγο πιπέρι, [δοκιμάζετε] και αν απαιτείται, προσθέτετε λίγο ακόμα αλάτι και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύετε.
  5.  Ρίχνετε τις πένες σε ένα μέτριο, βαθύ, πυρίμαχο λαδωμένο ταψί. Προσθέτετε τα 3/4 της μπεσαμέλ, ανακατεύετε, καλύπτετε από πάνω με το άλλο 1/4 της  μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με το τυρί τσένταρ. [Σε περίπτωση που προτιμάτε κάλυψη μόνο με τη μπεσαμέλ προσθέστε το τυρί τσένταρ μέσα στη μπεσαμέλ μαζί με τα άλλα τυριά].
  6. Ψήνετε το φαγητό για 20-25 λεπτά, μέχρι η επιφάνειά του να αποκτήσει μια χρυσαφένια κρούστα. Το σερβίρετε ζεστό.

πηγη: https://www.sintayes.gr

Top