e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Διεθνής Κουζίνα

Μπουγιαμπέσα

Άλλο να την βλέπετε και άλλο να την τρώτε! Ετοιμάστε την αμέσως

Για τη σάλτσα «Ρουίγ» (Rouille)

  • 1 µέτρια κόκκινη πιπεριά, ψιλοκοµµένη
  • 1 φέτα λευκό ψωµί, χωρίς την κόρα
  • 1/3 κουτ. γλυκού τσίλι, σε σκόνη
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κρόκος αυγού
  • 80 ml ελαιόλαδο

Για τη σούπα

  • 18 µύδια
  • 1,5 κιλό φιλέτα ψαριού µε σφιχτή λευκή σάρκα, κοµµένα σε κοµµάτια των 3-4 εκ. (αν δεν µπορούµε ή δεν έχουµε χρόνο να φιλετάρουµε το ψάρι, αγοράζουµε κατεψυγµένα φιλέτα από το σούπερ µάρκετ)
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • 1 µέτρια µαραθόριζα, καθαρισµένη και κοµµένη σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεµµύδι, σε κοµµάτια
  • 750 γρ. ώριµες ντοµάτες, τριµµένες
  • 1,25 λίτρα ζωµός ψαριού
  • 1-2 στήµονες κρόκου (σαφράν)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ένα κοµµάτι 5 εκατοστών φλούδα ακέρωτου πορτοκαλιού
  • αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Για τη σάλτσα «ρουίγ»: Βάζουµε την πιπεριά, το τσίλι, το ψωµί, το σκόρδο και τον κρόκο του αυγού στο µπέντερ και τα χτυπάµε µέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέτουµε σταδιακά το λάδι σε λεπτή ροή και συνεχίζουµε το χτύπηµα µέχρι να σχηµατιστεί µια σάλτσα σαν πηχτή µαγιονέζα. Σκεπάζουµε και βάζουµε στο ψυγείο τη «ρουίγ» µέχρι να τη χρειαστούµε.

Για τη σούπα: Καθαρίζουµε τα µύδια τρίβοντάς τα και αφαιρούµε το «γένι» τους. Πετάµε όσα µύδια είναι ήδη ανοιχτά. Κόβουµε το ψάρι σε µπουκιές.

Ζεσταίνουµε το λάδι σε µια µεγάλη κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, και µαγειρεύουµε τη µαραθόριζα και το κρεµµύδι για 5 λεπτά ή µέχρι να πάρουν χρώµα. Προσθέτουµε τις ντοµάτες και µαγειρεύουµε για άλλα 3 λεπτά. Ρίχνουµε τον ζωµό, το σαφράν, τη δάφνη και τη φλούδα πορτοκαλιού και βράζουµε για περίπου 15 λεπτά…….

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: http://www.gastronomos.gr