e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Γεύσεις από Ελλαδα

Μπιφτέκια σχάρας γεμιστά με τυρί

Θα αντισταθείτε σε αυτό τον πειρασμό?

Υλικά συνταγής

  • 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (ή κατά προτίμηση μισό μοσχαρίσιο, μισό χοιρινό)
  • 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα 
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα του, ψιλοκομμένα
  • 2-3 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο (προαιρετικά)
  • 3 μέτριες φέτες ψωμί (2-3 ημερών), μόνο τη ψίχα, μουλιασμένο και στυμμένο 
  • 1 αυγό
  • 2 κ.γ. ξύδι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι αποξηραμένο
  • αλάτι πιπέρι
  • 180 γρ. κεφαλογραβιέρα ή τσένταρ (ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας)
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

Πως το φτιάχνουμε

  1. Βάζετε σε μεγάλο μπολ το κιμά προσθέτετε σταδιακά όλα τα υλικά της συνταγής (εκτός από τα τυριά και τη πιπεριά) ανακατεύετε και ζυμώνετε πολύ καλά. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε για 30 λ στο ψυγείο να ενσωματωθούν οι γεύσεις. Το βγάζετε από το ψυγείο και ξαναζυμώνετε το κιμά. 
  2. Πλάθετε πλατιά μπιφτέκια και τοποθετείτε στη μέση το τυρί που έχετε κόψει μπαστουνάκια ή τετράγωνα κομματάκια και, προαιρετικά, λίγη ψιλοκομμένη πιπεριά. Πλάθετε πάλι τα μπιφτέκια με τρόπο ώστε να κλείσετε μέσα τα τυριά και να μη χυθούν κατά το ψήσιμο. Ψήνετε τα μπιφτέκια σας στα κάρβουνα ή στη σχάρα του φούρνου σας.

πηγη: https://www.sintayes.gr