e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

ΓΕΥΣΕΙΣΓεύσεις από Ελλαδα

Χοιρινή πανσέτα ρολό απο την Αργυρώ

Λουκούμι είναι λέμε το φαγητό

Υλικά που θα χρειαστούμε

  • 2 κιλά χοιρινή πανσέτα (ολόκληρο κομμάτι)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γραμ. κιμάς
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 φλ. κυβάκια ψωμιού φρυγανισμένα (κρουτόν)
  • 200 γραμ. κάστανα βρασμένα
  • 200 γραμ. δαμάσκηνα
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλ. μαυροδάφνη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κομμάτια κεφαλοτύρι (προαιρετικά)

Πως το φτιάχνουμε

Για τη χοιρινή πανσέτα ρολό στο φούρνο, ζεσταίνουμε  πρώτα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά γύρω γύρω. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αφήνουμε να μαραθεί και να γλυκάνει. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, αλατοπιπερώνουμε καλά και σκεπάζουμε τη γέμιση μέχρι να πιει όλα τα υγρά της. Τέλος, ρίχνουμε τα ψωμάκια.

Απλώνουμε το κρέας στον πάγκο της κουζίνας. Βάζουμε κατά μήκος τη γέμιση. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και τα κάστανα. Το τυλίγουμε σε ρολό. Αν θέλουμε προσθέτουμε κομμάτια κεφαλοτύρι.

Το δένουμε, να κρατήσει τη φόρμα του. Αλείφουμε το ρολό με λίγο λάδι και το αλατοπιπερώνουμε. Το βάζουμε σε ταψάκι. Ρίχνουμε μέσα 1 φλ. μαυροδάφνη. Το σκεπάζουμε καλά και το ψήνουμε για 2 ώρες στους 200 βαθμούς C.

πηγή: https://www.argiro.gr/