Αφιέρωμα

Έξι παράξενες σεξουαλικές παραδόσεις απ’ όλο τον κόσμο

Μιας και σφίγγουν οι ζέστες και οι σεξουαλικές ορέξεις αυξάνονται τι θα λέγατε να περιδιαβούμε τον κόσμο για να μάθουμε μερικές μόνο τέτοιου είδους.. παραδόσεις που κάθε άλλο παρά βάρβαρες είναι..

Αναφερόμαστε κυρίως σε φυλές όπως η Σαμπία, που τα αγόρια για να ενηλικιωθούν, μαθαίνουν από τα έξι τους χρόνια πώς να γίνουν πολεμιστές και αποστασιοποιούνται από τις γυναίκες ακόμα κι από την ίδια τους τη μητέρα..

Κάπου στην Αυστραλία, η ενηλικίωση των αγοριών έρχεται γύρω στα 12 όταν κηρύσσονται συμβολικά νεκρά αφαιρώντας ένα μπροστινό δόντι, τρυπώντας το διάφραγμα τους και κάνοντας περιτομή..

Κάπου στη Νέα Γουινέα τα παιδιά από τα έξι τους χρόνια μπαίνουν σε παιχνίδι αποπλάνησης μεταξύ τους ενώ γύρω στα 11 αναζητούν ερωτικούς συντρόφους.. Για τα κορίτσια το σεξ αρχίζει γύρω στα 8 και κυκλοφορούν γυμνά από τη μέση και πάνω.. ωστόσο ένα προγαμιαίο γεύμα απαγορεύεται ακόμα κι αν το σεξ είναι ελεύθερο!

Στην Αρχαία Αίγυπτο η αντισύλληψη γινόταν με κόλα ακακίας, κοπριά από κροκόδειλο και άλλα υλικά και οι Φαραώ έκαναν καλά τη δουλειά τους!

Στα Ιμαλάια υπήρχε αδελφική πολυανδρία δηλαδή μια ομάδα από αδέλφια που μοιράζονταν την ίδια σύζυγο, κυρίως για να διατηρηθεί η οικογενειακή περιουσία ανέπαφη!

Τέλος στη δική μας αρχαία Ελλάδα ως γνωστόν, ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν αποτελούσε κοινωνικό αναγνωριστικό. Σημασία είχε ο ρόλος του συμμετέχοντα στη σεξουαλική πράξη και όχι το φύλο. Έτσι η ενεργητική και παθητική πόλωση συμβόλιζε πολύ περισσότερα πράγματα. Η παιδεραστία που ήταν σύνηθες φαινόμενο κυρίως ανάμεσα σε έναν μεγαλύτερο άντρα κι ένα αγόρι, ήταν πράξη «αγάπης» μέσα από την ομορφιά και τη νιότη.. 

Μ’ αυτά και μ’ αυτά δε ξέρουμε αν θέλουμε να θυμόμαστε την ιστορία ή το πού βρισκόμαστε σήμερα..

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!