e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Συνεντεύξεις

Οι Seasons A.C στο e-stage.gr

Οι Seasons A.C παρότι είναι μια νεοσύστατη μπάντα, μετράνε μόλις μερικούς μήνες ζωής, έχουν ήδη καταφέρει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, με τις εκρηκτικές live εμφανίσεις τους και το υλικό που μας έχουν παρουσιάσει. Από αυτή τη μικρή γεύση που έχουμε πάρει μέχρι στιγμής, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι έχουμε να περιμένουμε πολλά από αυτά τα παιδιά.
 
 
Καλησπέρα Seasons A.C. Καλώς ήρθατε στο e-stage.gr.
 
1) Πώς ξεκίνησε η ιδέα δημιουργίας του συγκροτήματος;
 
Καλησπέρα και σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση! Η αρχική ιδέα γεννήθηκε στο μυαλό του μπασίστα μας Νίκου Αθανασιάδη. Έπειτα απο μια πορεία με προηγούμενες μπάντες, συγκεντρωθήκαμε όλοι μαζί για να κάνουμε κάτι πιο φρέσκο και πιο δυνατό σε σχέση με αυτό που κάναμε με τα προηγούμενα σχήματα μας. 
 
 
2) Σε ποιό μουσικό ύφος συγκαταλέγονται οι Seasons A.C;
 
Είναι μια ερώτηση που δεν μπορούμε να απαντήσουμε, καθώς δεν ήταν ποτέ στοχευμένο το που θα κυμανθούμε μουσικά. Κυρίως η μουσική που γράφουμε, θέλουμε να είναι γρήγορη, δυνατή και μελωδική, από 'κει και πέρα τα συμπεράσματα δικά σας. 
 
3) Τι προσπαθείτε να “περάσετε” μέσω της μουσικής σας;  Ποιό είναι το περιεχόμενο των στίχων σας;
 
Το ιδανικό θα ήταν να μπορούσαμε να “περάσουμε” ό,τι νιώθουμε κι εμείς οι ίδιοι στην καθημερινότητά μας. Έναν θυμό, μια λύπη, μια “έκρηξη” συναισθημάτων κι εαυτού, με μια μεγάλη δόση ελπίδας, τσαμπουκά και αδελφικότητας. Στα ίδια πλαίσια κυμαίνονται και οι στίχοι μας αυτόν τον καιρό.
 
 
4) Ποιοί είναι οι καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει τη μουσική σας;
 
Από τη στιγμή που καταλήξαμε στον ακραίο ήχο, οι καλλιτέχνες που μας επηρεάζουν πλέον ανήκουν στις εφηβίες μας και ο καθένας μας ξεχωριστά έχει τις δικές του επιρροές. Επίσης καλλιτέχνες που μας επηρεάζουν σε μια Ελλάδα εν έτη 2015 είστε π.χ εσείς που ενώ θα μπορούσατε τώρα να κανονίζετε διακοπές για Αράχωβα, κάθεστε εδώ και στηρίζετε μια μπάντα και μια σκηνή με τον τρόπο σας. 
 
 
5) Έχετε κυκλοφορήσει ήδη κάποια δουλειά σας;
 
Η πρώτη μας δουλειά, το EP με τίτλο “4”, αποτελείται απο 4 κομμάτια, έχει κυκλοφορήσει αυτοχρηματοδοτούμενο εδώ και λίγο καιρό και μπορείτε να το βρείτε για την ώρα στο κανάλι μας στο YouΤube και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα βρίσκεται στο Bandcamp και στο i-Τunes. 
 
 
6) Πως βλέπετε τη σκηνή του μουσικού ιδιώματός σας στην Ελλάδα;
 
Κάθε χρόνο σαν ακροατές πρώτα κι ύστερα σαν μουσικοί, βλέπουμε τη σκηνή να αλλάζει μοτίβα συνεχώς, καινούρια πρόσωπα να έρχονται και να φεύγουν, άλλους να βοηθάνε κι άλλους να τη φθείρουν. Εμείς πιστεύουμε σε αυτή τη σκηνή, στο κοινό, στους μουσικούς και στην εξέλιξή της. 
 

 
7) Πού θα θέλατε να φτάσετε; Ποιός είναι ο μεγαλύτερός σας στόχος; Πόσο πιστεύετε ότι βοηθάνε οι συνθήκες στη μουσική βιομηχανία της χώρας μας;
 
Θα θέλαμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Ο μεγαλύτερός μας στόχος είναι αυτός, όπως επίσης και το να ακούγεται η μουσική μας όλο και σε περισσότερα αυτιά και τα κοντέρ μας να γράφουν μίλια. Άλλος στόχος είναι να βρίσκουμε άτομα που μπορούμε να συνεργαστούμε, βασισμένοι σε αυτούς τους στόχους. Οι συνθήκες αυτή τη στιγμή δεν βοηθάνε, μιας και ο στόχος της μουσικής βιομηχανίας αφορά χίλια άλλα πράγματα, εκτός απ' την μουσική. Οι συνθήκες βέβαια πάντα αλλάζουν και μπορεί ο καθένας από 'μας να παίξει τον ρόλο του σε αυτό. 
 
 
8) Σε τι φάση σας πετυχαίνουμε; Μας ετοιμάζετε κάτι καινούριο αυτήν την περίοδο;
 
Μας πετυχαίνετε σ' ένα συνεχές τρέξιμο για το συγκρότημα μας. Μέσα σε αυτό συμπεριλάμβανεται το κομμάτι της σύνθεσης και ηχογράφησης καινούριων κομματιών, πρόβες και κάποιες συνεργασίες. 
 
 
9) Έχετε προγραμματίσει κάποια live εμφάνιση αυτόν τον καιρό;
 
Η επόμενη προγραμματισμένη μας εμφάνιση θα πραγματοποιηθεί στο An Club, στα Εξάρχεια,  την Κυριακή  22 Νοεμβρίου. 
 
 
Ευχαριστούμε πολύ τους Seasons A.C για την συνέντευξη που μας παραχώρησαν και αναμένουμε νέα τους σύντομα.
 

Facebook Official Page

 

Comment here