e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Συνεντεύξεις

Όταν συναντήσαμε τους Jamming Funkers …

Με τους Jamming Funkers δεν χρειάζεται να πιεις δυο καφέδες για να περάσεις λίγο χρόνο μαζί τους. Μπορούν να σου δώσουν όσο θέλεις αφού ξέρουν να αγαπούν τους ανθρώπους και κυρίως την ζωή

, είναι τρίτη φορά που βρίσκομαι στην παρέα τους για συνέντευξη από το 2013 μέχρι τώρα και είναι πραγματικά σαν να βρίσκομαι στην οικογένεια τους…!

1. Ποιο είναι οι Jamming Funkers, πως και ποτέ δημιουργήθηκαν ο Jamming Funkers;
 
  J.F: Ουσιαστικά δημιουργήθηκε σαν μπάντα το 2009 από εμένα – Πλάτωνας και τον Ερρίκο και στην πράξη είναι αυτό που είμαστε! Η ονομασία προέκυψε βάση των συνεργασιών που γίνονται "στο πατάρι" αυτό το "Jammin" που γίνετε και το "Funkers" έχει να κάνει με τη ψυχολογία μας απόλυτα και όχι με τον ήχο και το παίξιμο μας. Σκοπός μας ήταν να περνάμε καλά παίζοντας μουσικές που γουστάρουμε και δίνοντας αυτό που νιώθουμε και στον κόσμο, είμαστε σαν οικογένεια και λειτουργούμε καθ' αυτόν τον τρόπο βέβαια σε μια οικογένεια υπάρχουν πάντα τα διάφορα από το να περνάμε καλά μέχρι το να κάνουμε λάθη .
 

2. Δεν ακολουθείτε το κλασικό μοτίβο της ροκ μπάντας όπως συνηθίζετε, πιστεύετε ότι αυτό είναι που έχει αποδεχθεί ο κόσμος;
 

  J.F: Έχουμε διάφορα ακούσματα από rock και funk μέχρι και pop ή R'n'B δεν κεντράρουμε κάπου συγκεκριμένα
και το πρόγραμμα μας το στήνουμε βάση αυτών από 'κει και πέρα ο τρόπος παρουσίασης είναι αυτός που ο κόσμος δέχεται και ακούει ευχάριστα κομμάτια όχι τόσο γνωστά στο ευρύ κοινό τίθεται θέμα αποδοχής αλλιώς απλά ανεβαίνεις και παίζεις μονός σου .
 

3. Την οικογένεια δεν την επιλέγεις σε επιλέγει εκείνη λένε, εσείς επιλέξατε τα μέλη της "οικογένειας" ή προέκυψε;
 
  J.F: Δεν επιλέγουμε τους μουσικούς με την έννοια του επιλέγω γίνετε φυσικά οντισιόν εκείνοι επιλέγουν αν θα βρεθούν κοντά μας και κατά πόσο θα αποδώσουν στο επίπεδο της μπάντας και να συνυπάρξουν μαζί μας.
 

4. La luna negra ένα ισπανικό κομμάτι και μια ιδιαίτερη εκδοχή του τραγουδιού "Με πήρε η νύχτα "της Τζένης Βάνου από το 1967 σε συνεργασία με τον ξεχωριστό Μίμη Πλέσσα , πως προέκυψε και τι αποκομίσατε από τον μετρ της μουσικής;
 
  J.F: Τι να πεις για τον Μίμη Πλέσσα η ενέργεια του μόνο φτάνει! Μεγάλη τιμή που μας εμπιστεύτηκε το κομμάτι και όχι μόνο το γούσταρε αλλά το παρουσιάσαμε και μαζί στο Γυάλινο Μουσικό θέατρο! Με τον Μίμη Πλέσσα και μόνο να καθίσεις να κουβεντιάσεις, παίρνεις πράγματα, είναι μια εγκυκλοπαίδεια μόνος του! Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, η ενέργεια που παίρνει αλλά και δίνει όταν ανεβαίνει στο πιάνο του και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το ζήσεις για να το καταλάβεις δεν περιγράφεται με λόγια… Αυτό το κομμάτι ήταν ένα από τα αγαπημένα του και αυτό το μάθαμε μετέπειτα και φαντάζομαι πως ήταν μια ωραία έκπληξη για αυτόν!
 Η επιλογή της ισπανικής γλώσσας έγινε από εμάς στο κομμάτι πειραματιστήκαμε με διάφορους τρόπους μουσικά και στιχουργικά και επιλέξαμε την ισπανική γλώσσα γιατί πιστεύαμε ότι κουμπώνει στο συγκεκριμένο κομμάτι.
 

5. Η συμμέτοχη σας στο διαγωνισμό του "Redbull Bedroom Jummp 2013" με το "Hard Core Canty" σας άνοιξε τις πόρτες για το "Eject Festival", τι αποκομίσατε από αυτή την εμπειρία;
 
  J.F: Όντως συμμετείχαμε σε αυτό το διαγωνισμό με αυτό το κομμάτι και κερδίσαμε την πρώτη εβδομάδα, είναι ένα κομμάτι γαλλόφωνο και αγγλόφωνο που περιγραφεί τη οικονομική κατάσταση του πλανήτη, όχι της Ελλάδας μόνο και γενικότερα την άποψη μας για τον τρόπο που αντιμετωπίζετε η κατάσταση και την στάση των ανθρώπων, είναι αυτό που θα λέγαμε εμείς η δική μας πρόταση αντιμετώπισης να το πω και έτσι. Ένα κομμάτι αποτέλεσμα της συνεργασίας μας με τον Γάλλο Roma Κantela ο οποίος ραπάρει κι έχει γράψει τους στίχους στο γαλλικό μέρος και τους αγγλικούς στίχους τους έχει γράψει η Χ. ΜΟΛΩΓΙΑΝΝΗ . Όσο για "Eject" μπήκαμε με μια ελληνόφωνη διασκευή του ίδιου κομματιού που επιμελήθηκε ο Σαίξπηρ από τα Ιμισκουμπρια. Εν ταχύς πήραμε την νίκη στο διαγωνισμό και εγκριθήκαμε από τους κριτές στην δεύτερη εβδομάδα για το "Eject".  Είχαμε την τιμή να ανοίξουμε την συναυλία των "Pet Shop Boys" στην πλατεία νερού και προσωπικά ήταν από τις πιο δημιουργικές και σημαντικές παρουσίες που θα μπορούσα να έχω. Νομίζω ότι ήταν η πιο όμορφη εμπειρία.
 

6. Όταν ακούτε την λέξη δισκογραφική – εταιρία … τι αίσθηση σας δίνει; Θα μπαίνατε στη διαδικασία να προωθήσετε την δουλειά σας μέσα από μια δισκογραφική εταιρία;
 
  J.F: Ωραία λέξη! Απλά αυτό… Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν δισκογραφικές εταιρίες όπως τη θεωρείς εσύ σήμερα, δεν υπάρχει αυτό που θεωρούμε εταιρία που θα προωθήσει μια δουλειά που θα αναλάβει  στούντιο και  μουσικούς , γενικά την προώθηση κάποιας μπάντας. Όπως έχεις δει οι δουλειές μας είναι συνεργατικές και όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν έρχονται φυσικά γιατί είμαστε ωραίοι, μα γιατί γουστάρουν να παίξουν μαζί μας αλλά και γιατί υπάρχει ένα αντίστοιχο κόστος είτε οικονομικό είτε μια υποχρέωση ας πούμε, ακόμα και μια εξυπηρέτηση, αυτό το κόστος δεν έρχονται να το καλύψουν οι δισκογραφικές εταιρίες σήμερα, αν υπήρχε αυτή η εταιρία που θα το κάλυπτε όλο αυτό το κόστος και είχε ένα σωστό τρόπο προώθησης, ναι θα το συζητούσαμε.. Δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα κάποια τέτοια πρόταση.

 

 

7. Θα μπαίνατε σε κάποιο κορμό μιας δισκογραφικής εταιρίας;

  J.F: Όχι δεν… Κοίτα αν θα έρχονταν να μας παροτρύνουν εντός εισαγωγικών, να μπούμε σε ένα κορμό ας πούμε πιο πολύ rock ή περισσότερο funk θα το συζητούσαμε και πάλι εξαρτάτε γιατί έχουμε κομμάτια να παρουσιάσουμε το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει χρηματική δυνατότητα για να κάνουμε αυτή τη διαδικασία και δεν είμαστε και διατεθειμένοι διότι το κάνουμε live και προτιμούμε να ζούμε αυτή πλευρά.

8. Aν σας έλεγαν θα παίζετε μονό rock η μονό funk θα το κάνατε;

  J.F: Δεν θα παίζαμε μόνο ένα είδος μουσικής, όχι όχι δεν υπάρχει λόγος αλλά μια συνεργασία σε ένα άλμπουμ που θα είχε δέκα συγκροτήματα σε αυτό το είδος θα το κάναμε θα παρουσιάζαμε τα κομμάτια μας αλλά όχι να φτιάξουμε ένα δίσκο επειδή κάποιος μας ζήτησε σώνει και καλά να κάνουμε μόνο ROCK.
 

9. Κρίση και πολιτική επηρεάζει τις εμφανίσεις, τις ζωές σας και γενικότερα το κομμάτι της μουσικής;
 
  J.F: Όλοι το βιώνουμε όλο αυτό και σίγουρα καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες σε όλο τον κόσμο. Η άποψη μας είναι ότι είναι κάτι ψεύτικο που έχουν κατασκευάσει το οποίο κάποιοι ακολουθούν και κάποιο χαράζουν πορεία, λες και έχουν βάλει πλαίσια και δεν υπάρχει ούτε αριστερά ούτε δεξιά κάτι σαν τις παρωπίδες σε ένα άλογο και μονίμως όλοι ακολουθούν πίσω από ένα πρόβλημα που έχουν παρουσιάσει… κρίση… Κρίση πάντα είχε ο κόσμος και στην ουσία πολιτιστική κρίση τώρα αν γίνει και οικονομική νομίζω ότι είναι μαθηματικά αναπόφευκτο… σίγουρα μας επηρεάζει και εμάς και μας επηρεάζει και για αυτό γράψαμε το "Hard core candy" που αναφέρετε σε αυτό, τώρα ο κάθε ένας ή το ξεπερνάει ή το αναλύει με τον τρόπο του, δεν ξέρω, αν μπορεί να το προσπεράσει ο κόσμος τουλάχιστον όχι όλος όσοι μπορούν να δουν πίσω από την κουρτίνα το παίρνουν σίγουρα πιο ψύχραιμα από εκείνον που ξέρει ότι δεν θα πάρει σύνταξη. Το πιο σπουδαίο που μπορεί να κάνει ο άνθρωπος είναι να κλείσει κάθε κουτί που του μεταφέρει παραπληροφόρηση ή μεταφέρει το συμφέρον του άλλου να κάνει την δική του επανάσταση.

 
10. Ένα μήνυμα που θα δίνατε στο κόσμο…;
 
  J.F: Αγάπη και  ειρήνη … όλα τα άλλα είναι στο χέρι μας !
 
Κλείνοντας οι Jamming Funkers ευχαριστούν κάθε μέλος της μπάντας αλλά και τους ανθρώπους που στηρίζουν τόσα χρόνια την μπάντα εμφανώς η μη..

Ευχαριστώ τον Πλάτωνα και τον Ερρίκο για τον χρόνο που μου αφιέρωσαν ακόμα μια φορά και το ξεχωριστό χαμόγελο τους. Επίσης να ευχαριστήσω το Liberta Cafe-Bar στον Κορυδαλλό για την ευχάριστη αυτή παραχώρηση του χώρου.

Θα τους βρείτε εδω :

https://plus.google.com/110494209758151144317/posts
https://www.facebook.com/JFMusicBand

Jamming Funkers
https://www.facebook.com/JFMusicBand/info?tab=page_info

Jamming Funkers
https://plus.google.com/110494209758151144317/posts
http://www.reverbnation.com/jammingfunkers
https://www.youtube.com/channel/UC5GpPG7zVQmUdnnS7DjlNKA
https://twitter.com/jammingfunkers
https://www.facebook.com/JammingFunkers

 

 

 

 

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!

Comment here