e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

ΓΕΥΣΕΙΣΓεύσεις από Ελλαδα

Αλμυρή τάρτα με κοτόπουλο

Μπελαλίδικο αλλά νόστιμο

Υλικά (για τη ζύμη)

  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 πρέζα αλάτι
  • νερό όσο πάρει
  • Μισό κιλό αλεύρι
  • 100 γραμμάρια βούτυρο μαλακό

Για τη γέμιση

  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι, λίγο κανέλα, λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 200 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1 στήθος κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
  • 1 πράσινη πιπεριά

Πως το φτιάχνουμε

Για αρχή, πάμε να φτιάξουμε τη ζύμη για τη τάρτα μας. Ρίξε σε ένα μπολ το αλεύρι, μετά το βούτυρο, τους κρόκους, το αλάτι και ανακάτεψε καλά με τα χέρια σου όλα τα υλικά μαζί. Άρχισε να προσθέτεις σιγά σιγά νερό, μέχρι να γίνει μία στερεή ζύμη. Θα δεις εσύ πόσο νερό θα χρειαστείς αναλόγως πόσο μαλακή ή σκληρή θες τη ζύμη.

Στη συνέχεια βουτύρωσε ένα στρογγυλό ταψί και άπλωσε πάνω τη ζύμη της τάρτας. Ψήσε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15 λεπτά και άφησε την στην άκρη, μέχρι να τελειώσουμε τη γέμιση μας.

Έπειτα, πάρε το κοτόπουλο και βάλε το να βράσει για περίπου 20 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Μόλις γίνει το κοτόπουλο, μάδησε το σε ένα πιάτο και βάλε το στην άκρη για να συνεχίσουμε με το μείγμα της γέμισης.

Ψιλόκοψε το κρεμμύδι, τη πιπεριά και το σκόρδο και τσιγάρισε τα με λίγο ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια ρίξε μέσα τα μανιτάρια αφού τα πλύνεις καλά, και τσιγάρισε τα όλα μαζί. Μαγείρεψε τα για περίπου 10 λεπτά και ρίξε μέσα το μαδημένο κοτόπουλο. Τέλος, ρίξε μέσα και τη κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε τα όλα μαζί.

Ψήσε τα μέχρι να πήξει λίγο η κρέμα γάλακτος και άσε τα στην άκρη για να συνεχίσουμε με τη μπεσαμέλ μας.

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!

Comment here