e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

ΓΕΥΣΕΙΣΓεύσεις από Ελλαδα

Αρνάκι αβγολέμονο με σέλινο, καρότο και πράσο

Θαύμα φαγητό θα γίνει

Υλικά

  • 2 κιλό αρνάκι μπούτι, σε μερίδες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • ½ κιλό σελινόριζα, σε κύβους
  • 5 μεγάλα καρότα καθαρισμένα, σε ροδέλες
  • 5 πράσα, σε χοντρές ροδέλες
  • 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνι άνηθο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 αβγά
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

Πώς το κάνουμε

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι. Σοτάρετε τις μερίδες του αρνιού μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύετε και αφήνετε να ψηθεί καλά το κρεμμύδι.

Προσθέτετε τη σελινόριζα, τα καρότα και τα πράσα. Ανακατεύετε και συμπληρώνετε δύο νεροπότηρα νερό. Αλατοπιπερώνετε.

Αφήνετε να πάρει το φαγητό μια βράση, αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο νεράκι ακόμα να σκεπαστούν τα υλικά και αφήνετε να βράσει καλά το φαγητό τουλάχιστον για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://www.olivemagazine.gr/recipe/%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CE%B1%CE%B2%CE%B3%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1/

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Comment here