Το γνωστό ατζέμ πιλάφι
Υλικά
- 2 κιλά αρνάκι
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
- καρφάκια γαρύφαλλο
- λίγη κανέλα (αν θέλουμε)
- αλάτι, πιπέρι
- πιπερι καυτερό (αν θέλουμε)
- Λίγο χυμό λεμονιού και 3-4 κομματακια απο την φλουδα του
- 1 σκελιδα σκορδο
- ρύζι καρολίνα ή γλασέ
- 4 κ.σ. λάδι
γιαουρτι για συνοδευτικο του ρυζιου
Πώς το φτιάχνουμε
- Πλένουμε το κρέας προσεχτικά.Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το κρέας και αρκετό νερό να το σκεπάσει.Αφήνουμε να πάρει βράση με μισοσκεπασμένο το καπάκι. Ξαφρίζουμε, δηλαδή με μια κουτάλα αφαιρούμε τους αφρούς που θα σχηματιστούν.
- Εν τω μεταξύ έχουμε καθαρίσει το κρεμμύδι και έχουμε καρφώσει πάνω του μερικά καρφάκια γαρύφαλο.Οταν ξαφρίσουμε το κρέας ρίχνουμε το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, (κανέλα), λίγο χυμό λεμονιού και τις φλούδες λεμονιού.Αν η κατσαρόλα είναι χύτρα την σφραγίζουμε τώρα. Αφήνουμε να μαγειρευτεί το κρέας αρκετή ώρα. Αν η κατσαρόλα δεν είναι χύτρα θα χρειαστεί να προσθέσουμε ξανά λίγο ζεστό νερό κατα την διάρκεια του βρασίματος.
- Ανάβουμε τον φούρνο στος 200 βαθμους να προθερμανθεί.
- Οταν το κρέας μπορει να καρφωθεί με ένα πηρούνι και είναι σχεδόν έτοιμο, σταματάμε το βράσιμο.
- Βγάζουμε το κρέας σε μια άλλη κατσαρόλα ή σε ένα πυρέξ με μια τρυπητή κουτάλα προσεκτικά.
- Παίρνουμε ένα βαθύ ταψί και βάζουμε ένα σουρωτήρι.Πρέπει να σουρώσουμε απο τα κοκκαλάκια το ζωμό και συγχρόνως να μετρήσουμε πόσα φλυτζάνια είναι.Για κάθε 3 φλυτζάνια ζωμού θα ρίξουμε 1 φλυτζάνι ρύζι…….
Διαβάστε την συνέχεια εδώ: http://threeandthecook.blogspot.com/2016/01/blog-post.html