Αρνί μπούτι με πετιμέζι

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
ΤΟΠ-1

Εξαιρετικά γευστική συνταγή

Υλικά

1 αρνίσιο μπούτι χωρίς κόκαλο (περίπου 2 κιλά)
6 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένες
φύλλα από 5 κλαδάκια φρέσκου δενδρολίβανου
1 κ.γ. θυμάρι
2 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. πετιμέζι
80 ml ξύδι βαλσάμικο κρέμα
250 ml κόκκινο κρασί
100 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμένο

Πώς το φτιάχνουμε

  • Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το σκόρδο, το δενδρολίβανο, τη ρίγανη, το πετιμέζι, την καπνιστή πάπρικα, το ξύδι, το κρασί το ελαιόλαδο και το πιπέρι.
  • Βάζετε τη μαρινάδα και το αρνί σε μια μεγάλη σακούλα κατά προτίμηση zip lock και κάντε ελαφρύ μασάζ στο κρέας. Βγάζετε όσο αέρα μπορείτε από τη σακούλα, κλείνετε και τοποθετείτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
  • Με μια λαβίδα αφαιρείτε το αρνί από τη μαρινάδα.  Τοποθετείτε  το αρνί στη σχάρα και ψήστε στον φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία (στους 180 ᵒC περίπου) για 30-40 λεπτά, ανάλογα με το πόσο ψημένο το θέλετε.
  • Εφόσον χρησιμοποιήσετε ψησταριά κλειστού τύπου μπορείτε το ψήσιμο του αρνιού πεταλούδα γίνεται  με καυτά κάρβουνα τοποθετημένα έμμεσα γύρω γύρω στις πλευρές τις ψησταριάς. Στο κενό που δημιουργούν τα κάρβουνα βάζετε ένα ταψάκι μιας χρήσης με λίγο νερό ώστε να συγκεντρώσει τα υγρά που θα πέφτουν.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://www.meatandgrillstories.com/arni-mpoyti-petaloyda-me-petimezi-sto-gkril/

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Δείτε πριν φύγετε

«Δεν τρέχει τίποτα» από τον Χρίστο Αντωνιάδη: Η νέα του δυναμική ερωτική μπαλάντα με την υπογραφή της Ελένης Γιαννατσούλια (βιντεοκλίπ)

Ως άξιος εκπρόσωπος και υποστηρικτής, του καλού και αυθεντικού λαϊκού τραγουδιού, ο Χρίστος Αντωνιάδης, μετά και την τεράστια επιτυχία, του «Πέσαν οι Γέφυρες», επιστρέφει δισκογραφικά,