Βουβάλι Bourguignon

buffalo_vourgoundias-1200x550
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email

Σπέσιαλ εορταστικό φαγητό

  • Υλικά
  • 2 κιλά Βουβαλίσιο κρέας Μπόρας κιλότο ή σπάλα κομμένο σε μεγάλα κομμάτια.
  • 1/2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο.
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο.
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • 1 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
  • 2 μεγάλο καρότα κομμένο σε κύβους.
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο.
  • 150 γρ. χοιρινή πανσέτα Μπόρας σε 1 κομμάτι.
  • 1/2 κόκκινο κρασί Merlot.
  • 500ml ζωμός βοδινού ή 2 κύβους σε χλιαρό νερό.
  • 1/2 κούπα κονιάκ.
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτα.
  • 2 φύλλα δάφνης.
  • 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο.
  • 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι.
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο.
  • 2 κλωναράκια σέλινο.
  • 650γρ. κρεμμύδια στιφάδου.
  • 1/2 κιλό άσπρα μανιτάρια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια.
  • Αλάτι, Πιπέρι, κόκκινη πάπρικα γλυκιά.

Πώς το φτιάχνουμε

Στεγνώνουμε αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά το κρέας. Σε βαριά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 1/2 κ.σ. βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να «αφρίσει» και 1 κ.σ. λάδι. Σωτάρουμε το κρέας, σε δόσεις χωρίς να το στριμώχνουμε, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές και το βγάζουμε σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε επιπλέον ελαιόλαδο όταν χρειαστεί.

Αφού έχουμε βγάλει όλο το κρέας και έχουμε αδειάσει το επιπλέον λίπος/λάδι ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κονιάκ και βράζουμε για 1 λεπτό «ξύνοντας» τον πάτο με ξύλινη κουτάλα. Αδειάζουμε το υγρό από την κατσαρόλα στο κρέας.

Στην καθαρή πλέον κατσαρόλα ρίχνουμε 1 κ.σ. βούτυρο και δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να «αφρίσει».

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μπέικον κομένο σε χοντρούτσικες φέτες και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε στη συνέχεια το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο και μαγειρεύουμε 5-7 λεπτά έως ότου το κρεμμύδι αποκτήσει απαλό χρυσαφένιο χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το γαρύφαλλο, τη δάφνη, και το σέλινο με το θυμάρι δεμένα με λίγο σπάγκο κουζίνας (ώστε να μπορούμε εύκολα να τα αφαιρέσουμε στο τέλος).


Τέλος ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρέας με το ζουμί του, το κρασί και το ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει με το καπάκι ελαφρώς ανοιχτό για 3 1/2 – 4 ώρες μέχρι το κρέας να είναι τρυφερό.

Ενώ το κρέας βράζει ζεσταίνουμε σε τηγάνι 1 κ.σ σούπας βούτυρο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια του στιφάδου αλατισμένα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά έως ότου αποκτήσουν κατά τόπους χρυσοκίτρινο χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι 1 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας έως ότου μαλακώσουν.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://www.borasvouvalicious.gr/

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Το e-stage.gr προτείνει:
  1. «Δώρο Γενεθλίων» στην ταράτσα του θεάτρου Λαμπέτη

    Δευτέρα 1 Αυγούστου - Σάββατο 1 Οκτωβρίου
  2. Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Σύρο!

    Τετάρτη 10 Αυγούστου
  3. Ο Κώστας Μακεδόνας στο Ανοιχτό Θέατρου Λευκών Πάρου

    Τρίτη 16 Αυγούστου
  4. Eros Ramazzotti «Πέντε Θέατρα για Δέκα Πρεμιέρες» στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

    Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

Δείτε πριν φύγετε

Ισπανία: Καίγεται η Αβίλα (video)

Δείχνουν να μην τελειώνουν οι πυρκαγιές στην Ισπανία. Η δασική περιοχή της Αβίλα καίγεται και παρά τους πεντακόσιους πυροσβέστες και τα 33 αεροπλάνα, το δύσβατο