e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

ΓΕΥΣΕΙΣΓεύσεις από Ελλαδα

Γίδα Βραστή

Την σηκώνει και ο καιρός

Υλικά

  • 1 χεράκι γίδας, ας είναι κι’ απ΄τα Βαρδούσια, περίπου 2 κιλά, κομμένο σε μερίδες
  • Μερικές πατάτες
  • Καρότα
  • 1 μικρή σελινόριζα με τα φύλλα της
  • Λεμόνια
  • Αλατοπίπερο

Πώς το φτιάχνουμε

  • Πλένω πολύ καλά τα κομμάτια της γίδας και τα αφήνω για 20-25 λεπτά σε νερόξυδο
  • Τα βάζω με κρύο νερό, σε βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ώστε να αρχίσει να βράζει γρήγορα. Αφαιρώ με τρυπητή κουτάλα τον αφρό. Όταν βεβαιωθώ ότι έχει καθαρίσει καλά απ’ τους αφρούς, χύνω το νερό, μεταφέρω τα κομμάτια της γίδας σε πιατέλα, βάζω καυτό νερό στην κατσαρόλα που έχω ξεβγάλει καλά απ’ τους αφρούς και συνεχίζω το βράσιμο της γίδας σε πολύ πολύ χαμηλή θερμοκρασία, ώσπου να μαλακώσει.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: http://www.foodcollection.gr/gida-vrasti/

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!