e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

ΓΕΥΣΕΙΣΓεύσεις από Ελλαδα

Γιουβέτσι στο τηγάνι με λαχταριστά τυρένια κεφτεδάκια

Λαχταριστό φαγητό

Υλικά

για τα κεφτεδάκια

  • 50 ml γάλα
  • 1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί, μόνο την ψίχα
  • 400 γρ. κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο και χοιρινό)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. Grana Padano DOP, φρεσκοτριμμένη
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για το γιουβέτσι

  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μπούκοβο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 250 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 80 ml κόκκινο κρασί
  • 400 γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες, τριμμένες
  • 650-750 ml καυτό νερό
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

για το σερβίρισμα

  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Grana Padano, φρεσκοτριμμένη

Πως το φτιάχνουμε

  1. Ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια. Βουτάμε το ψωμί στο γάλα μέχρι να το απορροφήσει.
  2. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το μουλιασμένο ψωμί (αφού το στραγγίξουμε πολύ καλά), την Grana Padano DOP, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αυγό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι.
  3. Ζυμώνουμε πολύ καλά για τουλάχιστον 5-6 λεπτά.
  4. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  5. Πλάθουμε περίπου 16 κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα.
  6. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC, για περίπου 30-35 λεπτά.
  7. Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το γιουβέτσι. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
  8. Προσθέτουμε το σκόρδο, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μπούκοβο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  9. Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε να πάει παντού.
  10. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά. Όταν αρχίσει να αρπάζει ο πάτος του τηγανιού από τον πελτέ, σβήνουμε με το κρασί και τον “ξύνουμε” με ξύλινη κουτάλα για να μη μείνουν υπολείμματα.
  11. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, ανακατεύουμε και προσθέτουμε με μια δόση από το καυτό νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  12. Ανακατεύουμε διαρκώς κι όταν το κριθαράκι απορροφήσει την πρώτη δόση υγρών, συνεχίζουμε με τη δεύτερη δόση.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://www.madameginger.com/syntages/syntages-mageirikis/kreas/gioubetsi-sto-tigani-me-lachtarista-turenia-keftedakia/

Comment here