e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

ΓΕΥΣΕΙΣΓεύσεις από Ελλαδα

Γουρουνοπούλα στον φούρνο

Έλα που θέλετε και εισαγωγικά σχόλια! Κουζίνες αμέσως!

Υλικά:

1 μπούτι γουρουνοπούλας περίπου 3 κιλά
1 πορτοκάλι τον χυμό
1 λεμόνι τον χυμό
2 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. μουστάρδα
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
2 ποτήρια νερό
μπόλικο αλατοπίπερο
ρίγανη
5 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση:

Παίρνουμε ένα μπούτι γουρουνοπούλας. Το καψαλίζουμε στην φωτιά. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ξύνουμε την επιφάνεια να μην υπάρχει καθόλου τρίχα. Πλένουμε καλά και την βάζουμε σε μια γάστρα. Με ένα μυτερό μαχαίρι ανοίγουμε τρύπες και βάζουμε το σκόρδο. Χαράζουμε το δέρμα σε ρόμβους και αλατοπιπερώνουμε καλά. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το νερό τους χυμούς και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε το μπούτι. Σκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 2 ώρες περίπου. Μετά από τις 2 ώρες γυρίζουμε το μπούτι στην γάστρα προσθέτουμε ακόμα λίγο νεράκι αν δεν έχει. Ψήνουμε ακόμα μια ώρα με σκεπασμένη την γάστρα μας. Όταν έχουν περάσει οι 3 ώρες ανοίγουμε την γάστρα και αφήνουμε 15 λεπτά να ξεροψηθεί η πετσούλα μας.