e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

GourmetΓΕΥΣΕΙΣ

Διάφραγμα μόσχου με σάλτσα μουστάρδας

Μπορεί να ακούγεται περίεργα αλλά είναι ένα μοναδικό πιάτο

Υλικά

  • 2.κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 διάφραγμα βοδινό κομμένο στα δύο (450-700 γρ.)
  • 100 μλ. λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
  • 30 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • ψιλοκομμένο σχοινόπρασο για γαρνίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Προετοιμασία: Βγάζετε απ’ το ψυγείο το κρέας λίγο πριν το μαγείρεμα. Αν είναι σε vacuum το ανοίγετε μια ώρα πριν, το σκουπίζετε και το αφήνετε στο ψυγείο ακάλυπτο σε ένα πιάτο. Αν όχι, σκουπίζετε το διάφραγμα με χαρτί κουζίνας ώστε να είναι στεγνό πριν μπει στο τηγάνι.
  2. Σε καυτό τηγάνι προσθέτετε το λάδι μέχρι να αχνίσει. Βάζετε το κρέας και το γυρνάτε ανά 30″ για περίπου 4 λεπτά. Αφαιρείτε το κρέας για να αναπαυθεί πάνω σε ξύλο κοπής και το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.
  3. Όσο αναπαύεται το κρέας φτιάχνετε τη σάλτσα. Κατεβάζετε τη θερμοκρασία στη μέση και προσθέτετε στο τηγάνι λίγο απ’ το κρασί ξύνοντας με τη κουτάλα για να μαζέψετε τα κομματάκια απ’ το κρέας και να ενσωματωθούν στη σάλτσα.
  4. Προσθέτετε το βούτυρο και μόλις λιώσει τα κρεμμυδάκια. Σοτάρετε για 1-2 λεπτά, προσθέτετε το υπόλοιπο κρασί και τη μουστάρδα και ανακατεύετε για να γίνει μια πυκνή σάλτσα για 2 λεπτά περίπου. Πασπαλίζετε με σχοινόπρασο, αλάτι πιπέρι.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://caruso.gr/vodino-diafragma/

Comment here