e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

ΓΕΥΣΕΙΣΓεύσεις από Ελλαδα

Κανελόνια με λουκάνικα και πράσα

Εξαιρετικό και χορταστικό πιάτο

Υλικά

  • 400 γρ. λουκάνικα χοιρινά κομματιασμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 πράσα ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. ντοματάκια κονσέρβας
  • 180 γρ. γκούντα τριμμένη
  • 160 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού μπεσαμέλ έτοιμη ή σπιτική
  • αλάτι όσο θέλετε

Πώς το φτιάχνουμε

  • Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής: Ζεσταίνετε το λάδι με το μισό βούτυρο σ’ ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε κατόπιν τα κομματιασμένα λουκάνικα. Ανακατεύετε μέχρι να καβουρντιστούν και προσθέτετε τα ντοματάκια, αλατοπίπερο, τον κύβο και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Βράζετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και αποσύρετε το σκεύος από την εστία.
  • Ρίχνετε μέσα λίγη μπεσαμέλ, το μαϊντανό και τη μισή τριμμένη γκούντα. Γεμίζετε τα κανελόνια με τη γέμιση των λουκάνικων και τα κόβετε λοξά στη μέση.
  •  Σε ένα πυρίμαχο οβάλ ταψί ρίχνετε με ένα κουτάλι λίγη από την σάλτσα μπεσαμέλ. Τοποθετείτε τα κανελόνια όρθια με τη λοξή πλευρά προς τα πάνω και περιχύνετε ανάμεσά τους με την υπόλοιπη μπεσαμέλ ανακατεμένη με το ρεγκάτο και την υπόλοιπη γκούντα. Σκορπίζετε το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια. Ψήνετε το φαγητό 40’-45’ μέχρι να ροδίσει ελαφρά .

Πηγή: Κουζίνα και Ποιότητα Ζωής